dimecres, 10 de maig del 2023

Master Crack, 6c (40 m) + In time, 6c (35 m), Cingles de la Llum, Camarasa

Territori friki que ens ofereix algunes línies d'autoprotecció ben bones. En tastem dues de ben bones: una vella, de J. Marmolejo & Cia que ha resultat una meravella de via; l'altra, recent, de Montse i Emili, guapa també.

Master Crack. Gairebé desequipada. Escalada exigent de fissures amples amb roca punxeguda. Bloc central bastant atlètic on hi trobareu els únics ponts de roca. La fissura per sobre d'aquest bloc és la més difícil; no em crec el 6b que ressenya el llibre d'Escalades a la Noguera. La part final més senzilla que es pot gaudir si arribes amb prou material. No és el cas i me l'he d'empassar amb un parell de tòtems petits. Deixo una cinta en una savina per despenjar-me. Torno després per a dalt a recuperar-la i arreglar una mica la cosa, i em trobo una instal·lació vella sota un pam de pinassa. Ara està reforçada amb un segon punt. Curiosament, hi ha un bolt dos metres per sobre: suposo que resultat de l'equipament de les vies d'esportiva. També pot servir per sortir per a dalt, però el rastrojeo serà important.

In time
. Referència a la peli d'Andrew Niccol on la pasta és el temps. Oberta al dia per un bonic traçat. Fissura fàcil a l'inici, pas de placa central molt fi, però amb el bolt no massa lluny, fissura que tira enrere atlètica arribant a dalt, i final de placa on cal esbrinar el camí fins la role.

Bona combinació amb Pam per passar el dia. Escalfeu per alguna equipada de les veïnes, i a tibar amb aquestes dos boníssimes vies. Poca exposició a les dues.

 

Ubicació

 


Resses Cal Gall

Pam escalfant a l'Iluminati (6a+)


Master Crack

In time

Lo Xist