diumenge, 14 de maig del 2023

Jordi Jutglar, 6a+ (220 m), Peladet, Montsec de Rúbies

Aquesta via trenca la tònica de plaques difícils de la paret i és, potser, una de les maneres més senzilles de pujar la paret. Excel·lent via, de buscar-se la vida, equipada amb vells burins (les xapes semblen de llaunes de Coca-Cola) just allà on calen. Al·lucinem bastant amb el comentari de la vella guia de Luichy de la zona: "via prácticamente equipada". Collons com han canviat els temps.

Tots els llargs són bons, gens difícils (tret de la bavaresa/fissura) de l'L3, però aquest L3 i l'L5 són genials. L'L3 ens fa suar per treure'l en lliure; em sembla més un bon 6b que no pas una 6a+. De fet, trobareu maillons en els burins del pas clau, mostra que algú s'hi ha baixat. L'L5 té un destrepe ben curiós: qui vagi de segon fliparà en colors.

La via s'ubica a la part superior de la paret. Per trobar-la, aneu pujant fins just abans que l'esperó canviï d'orientació. Inscripció il·legible a peu de via (45'). Per baixar-nos, pugem 30' carenant. Trobareu un primer pas cap a la base de la paret: aquest no és. El segon pas és una feixa que trenca la paret en la seva part superior: aquest sí. En lloc de seguir la feixa, destrepeu fins a la base de paret. D'aquí teniu una canal immunda que us obligarà a baixar-la de forma alternada si no voleu matar d'una pedrada a qui tingueu a sota.

Material: tòtems, Cam#1, Cam#2, Cam#3x2, Cam#4x2

 

Resse d'en Kim Gil

 
Bon L1

Fantàstic L3


Vista de l'L3 des del descens


Jesús a l'L5. Llarg de buscar-se la vida

Pam al destrepe de l'L5

Fotocim

Lo Xist

Ara que ve St. Joan...