divendres, 26 d’agost del 2022

Esperó Xelo-Bam, V+/A1 o 6a/Ae (475 m), Narieda Oest

Pam i jo devíem ser les úniques galles que no l'havíem fet; així i tot, encara no estava piulada, cosa que demostra el nivell de perreria dels Galls. No cal dir massa cosa: és un guapa via, poc obligada, reequipada, amb roca sempre bona i molt piulada.

Com la Pam no pot escalar, truco a la seva col·lega Raffaella i ens hi posem. Jo, fent de Pepe, em deixo la corda a casa, de manera que la farem en simple, complicant una possible retirada en ràpel (totes les reunions són rapelables tret de l'R7 que es fa en un arbre). I tot sigui dit, la corda simple ens va perfecte, ja que no hi ha cap problema de fregament.

Potser el llarg més obligat és l'L8, bastant net i que sense fer A1 se'n deu anar cap al 6a. L'L9 el provarem, però no surt; li hauré de fer un A0 per acabar-lo en lliure. Dur i bonic.

A Roca Calenta trobareu els tracks d'aproximació i retirada. Començant a les 10 hem estat tota la via a l'ombra (4 hores i quart).

Material: 18 cintes i joc de tòtems. (segona corda opcional)

 

Ressenya d'en Xavi Grané

 
Raffaella a l'L4

L8

L9


No és un Xist

Multes al pàrking del Marcant Estil. A la foto no es veu, està tallada, però l'import és de 751 euros !!!





3 comentaris:

Xavi ha dit...

La ressenya la vaig dibuixar jo quan vam reequipar la via fa uns anys amb en Marcel, un dels aperturistes, i alguns amics més.

http://alturgell-xgrane.blogspot.com/2007/08/lesper-xelo-bam-de-narieda.html

(blog en desús des de que va sortir la guia en paper del Miquel)

Csar Fdez ha dit...

Gràcies Xavi

Anònim ha dit...

Pos pensava que si que estava piada. Aixo es que la varem fer abans de que funciones lo Bloc
LOGALLPREHISTORIC