divendres, 12 d’agost del 2022

Cachorrito, 6c+ (6a+/A1, 180 m), Foratata Occidental

Com a fans irreductibles que som de les vies de la Montse i l'Emili, ens arribem fins al cul del món, ple de gent i males dates per enllestir aquesta boníssima via. La teníem al punt de mira des de feia molt de temps, però com ens costa moure'ns de casa -coses de l'edat-, al tinter estava.

La primera sorpresa és que, just aquest estiu, comencen a aparèixer piulades de la via per tot arreu. Parlem amb l'Emili, no fos cas que estigui pagant per fer-li les seves vies i no estiguéssim veient un duro. Ens diu que no, que ell no paga i que els motius són dos. Un, que ha sortit a la guia "Valle de Tena" de Luichy i amb tres estels. Dos, que en una zona on hi ha predomini de vies "salvatges" i d'altres "sobre-equipades", l'oferta de vies d'escalada (no ferrades) per a mortals  és minsa. O sigui, que si esteu molt manolos en teniu per escollir. Si voleu fer una ferrada, en teniu unes quantes (massa ?) del sendero vertical. I si voleu escalar, ara teniu una possibilitat més.

El cas és que, després d'una agradable aproximació, arribant a peu de via, veiem dues cordades, i pensem: "ja hi som, la puta guia del Luichy".  Però no, estan a la "Plaisirs Verticaux", una de les "factibles". Així que guay, en ple Agost i en una via sol·licitada, som els primers. Però arriba darrere nostre parella i com ell fa una pinta de manolo que espanta, els deixem passar primers a canvi d'unes birres al tornar. Bona decisió a mitges; no els hi veurem el cul durant tota l'ascensió, però tampoc les birres. I de regal ens emportem un parell de rocs que arrenquen de la fissura de l'L5, dels pocs llocs on es poden arrencar coses, i que no ens toquen de miracle.

La via és molt bona. Bona roca, excepte a la sortida del darrer llarg i equipada amb esme. Tots els llargs molen, però l'L5 és excel·lent. Aquest llarg es va deixant fer, però té un pas molt fi passat el penúltim bolt i com no me la vull jugar en excés li faig una estiradeta al tòtem. Obligarà en funció de com l'equipeu, però cap al 6a+ anirà.

Apa doncs, gaudiu-la perquè val la pena.

Material: àliens, tòtems, Cams #3 i #4.  Repetim tòtems dels lila al roig.

 

Ubicació

Resse original tunejada

 


Pepe a l'L1

Raffaella a l'L2

L4


L5

Pepe a l'L6


Fotocim 

Lo Xist




2 comentaris:

Mingo ha dit...

Pepe si ve la del mig avisa que aixi fem dues cordades de dos. Enhorabona manolos

Csar Fdez ha dit...

Mingo, sempre bé. Apunta't quan vulguis :-)