diumenge, 21 d’agost del 2022

Enantyum, 6c+ (320 m), Narieda Oest

Via amb poca exposició, poca obligació, bona roca, grau amable i molt assegurada que, ben segur, es convertirà en visita obligada dels amants del love-climbing. Uns primers llargs no massa homogenis donen pas els 4 guapos darrers llargs d'escalada d'adherència.

Els primers se'ls enllestirà Raffaella; darrerament li està agafant el gust al "big wall parabolitzat". No són els més bonics, però tenen alguns trams divertits d'escalar. Seguiré per un L4 menys assegurat, però que s'hi pot posar el que vulgueu (sols emprem el tòtem lila) i empalmem L5 i L6.

A partir d'aquí la cosa esdevé més bonica. Alliberarem els dos Aes. El primer, més difícil, em costarà un parell d'intents fins esbrinar per on pot sortir. Pura adherència de peus. Del segon Ae se n'encarrega Jesús; està en bona forma i encadenarà tots els seus llargs. El segon Ae és menys exigent, però també requereix treball de peus. El 6c de l'L9 és una preciositat que t'obliga a moure't per tota la placa buscant peus i clivelles que van sortint amb paciència.   

Gaudiu-la ja que teniu ombra fins cap a les dues/tres del migdia i un grau obligat que tot just arribarà al 6a.

Aproximació pel camí de la ferrada, pujant  pel descens de la familiar fins a situar-se sota la part dreta del pont penjant. Descens llarg però agradable. Un cop heu sortit de la via encara haureu de pujar un desnivell de 200 m. Camí de retorn ben afitat.  Tot i això, quí teniu els tracks.  (https://drive.google.com/file/d/1P_TdiV5OXxsFVcBbAtr-doSoPviVa8_f/)
Material: 14 cintes (3/4 de llargues), tòtems del groc al verd (per l'L4)


Ressenya original tunejada

Ella al 6b de l'L1. Pim-pam i fora

L4


Inici de l'L7

Jesús enllestint l'L9

Bonic L9

Fotocim


Lo Xist