dijous, 11 de gener del 2018

ZIGGY STARDUST 6A+ 110m. -YELMO -LA PEDRIZA

Aprofito un forat per fer una piulada que tenia pendent de NADAL.

Aquest any lo  JESUS “el glande” i un servidor resulta que coincidirem en dates per la zona i podem despistar-nos unes horetes i quedar per fer una ascaladeta amb la seua colla de companys de MADRIZ.

Jo com hi vai d’aconvidat i passarell de la zona hem deixo portar amb molt de gust i fem cap a la PEDRIZA , es un lloc que ja hi havia estat feia una colla d’anys i en guardava un bon record i la veritat es que es un racó de mon preciós.

Aniré amb una colla de MANOLOS que a part de bons ascalador hem faran treure la llengua i lo fetge en l’aproximació per arribar al YELMO.

Cosa important es el tipus de roca , que tot i ser boníssima  condiciona a collons l’ascalada , el grau de verticalitat es quasi sempre el que donarà el grau... però el tema “cantos” per aquestes contrades no el toquen massa be....en trobareu ben pocs i sovint ridículs , després diran que els Catalans som garrepes!!

Quant escales amb gent de la zona hi ha una cançoneta que sentireu sempre “baja los talones”, l’historia va de que sempre has de mirar de tenir la major part de sola en contacte amb la pedra, cosa que s’aconsegueix fent justament això “bajando los talones”.

A primer cop d’ull tot ho veus rampos.....però a collons quant t’hi fots...quant no tens res de mans ni res de peus , ja et sembla tot massa vertical , toca anar “bajando los talones” apretar les dents i a confiar dels peus.

El tema assegurances també el toquen una mica
justet....fins el 6a encara es pot apamar , però a mida que lo grau baixa la distancia puja exponencialment i del IV+ en avall no busquis res que no en trobaràs i lo grau en adherència ja us ben juro que no te res que veure amb el nostre.

La via triada es la ZIGGY STARDUST amb una arrencada de 6a+ que traduït al nostre grau en adherència vindria a ser un nomhiaguantoniperdeu+ , després passarem als Vs i amida que guanyem alçada ja afluixa fins a que acabes quasi caminant.

Després tastarem el 6b en un primer llarg del costat....en aquet hi vai clavar la banya (de segon) i hem va sortir tu!!!

Un lloc bonic amb una ascalada curiosa i si això ho envoltes de bona gent ja de traca i mocador.

AMB GANES DE TORNAR-HI


 MANDOBLISME DE LA MESETA
 LO YELMO TOT ELL ,TERRENY GALVEZ
 LES CABRES PASSANT TOTALMENT DEL PERSONAL!!
 6a+???
 I ELS CINQUES!!!
 AIXO SI LA ROCA UN LUXE
I LES XAPES A PENDRE PEL SAC
LO JESUS EN EL TERCER 
QUART LLARG
I LO 6B DELS NASOS

LO XIST CASOLA