diumenge, 19 de març del 2023

Tinto de verano, 6a/A1, (110 m), Paret de Zaratustra, Vilanova de Meià

Entre els seus viatges per l'Himàlaia, les subseqüents atencions mediàtiques i diversos compromisos, resulta que feia una bona temporada que no escalàvem plegats. Pam també s'apunta, a priori; ens endossa aquesta via, passa mala nit, i aquí ens tens els dos més sols que la una.

L'única referència que tenim és la ressenya a la web de La Noche del Loro. A internet sembla que aquesta via no existeix. Tampoc surt a la guia. Pinta fàcil. I ens endurem algun que altre mastegot.

Ben equipada i sense cap exposició, però els graus estan entre bastant i molt desfasats. Com no sabem quin any es va obrir tampoc ens estranya gaire. Comença amb un Vè bastant atlètic i ben bonic. Segueix per un prometedor L2: bona i fina placa a l'inici, guapa fissura atlètica després, segueix per uns bombets de pila que et fan pensar que allò és el 6b, però no, el tenim a dalt, en un petit diedre més llis que la mare que el va parir. Ni puta idea de com es fa, i el provem per activa i per passiva, fins que se m'unflen els ous: grapo la cinta i a la role. L3 d'inici Ae amb dos primers passos ben llargs: o porteu paranoica o ganxo o sou uns bous. Sortida torera de l'artifo ben guapa i atlètica. El darrer és un rostoll de llarg, tret d'una bonica alzina que té els dies comptats.

En resum, 3 llargs prou bons, però no aneu amb la idea d'escalar 6b grau Sobàrium. Això sí, obligat, cap al 6a (o un pèl més).


Resse de La Noche del Loro

Ubicació

Jesús a l'L1. No ho sembla, però és bo. El llarg. Jesús també


L2


L2, arribant al percal

L3

L4

Lo Xist