dimarts, 14 de març del 2023

PLAER EFIMER 90m. A1-6a ¿(6b+/6c)?-COLL DE PORTA ESQUERRA-MONTROIG

 

Aquesta canalla d’avui dia ho tenen difícil de poder trobar noves línies per on poder emparar-se per a deixar la seva petja , ja esta tot bastant trillat en moltes zones.

Però segons de quina mena d’ascalador siguis i si no tens manies pel que fa a la roca encara queden llocs on poder marcar territori.

Raderament hem ascalat algunes noves propostes de la canalla on el Gerard Folch hi era part  i a fer de deu que no els tira pas enrera la qualitat de la roca.

A demes a quest cop s’ha ajuntat amb l’Edgar tous....un altre que deixa’l corre...

Dons essent de qui es la via ja us podeu imaginar que la cosa no serà un Love Climbing .

Com que no la trobareu piulada , us en farem una mica de resum.

Primer deixar clar que si sou de morro fi pel que fa la roca aquesta no serà un bon destí , segons lo Gerard es de roca tendra.... jo diria que a trams es arena compacta.

Lo primer comença per un desplom en A1 ( sols alçar lo primer peu de terra es trenca el canto i a sobre del Cèsar) , després va un tramet de lliure ( es trenca una bústia de mà i altra voladeta) , no us en fieu de les fissures paral·leles que no es tanquen , els trastes llauren la roca i la pressió lateral la roca no us l’aguantarà. Mola dur dos tresos.

Al segon tot i que la roca es una mica  millor algunes peces no donen massa confiança com per a surtir en lliure , ja que no creiem que puguin aguantar una pinya gaire forta. Nosaltres quasi pràcticament en artifo i en retirar alguna peça testem que la roca ha notat el nostre pas.

Lo tercer comença amb una travessa de bona roca als peus però a  les mans ja així així , després ja be un vall sobre una bona roca de base farcida de llastres i blocs en equilibri que et xiulen al passar.

Un cop explicades les condicions , dir-vos que a nosaltres ens ha agradat , no passarà als llibres d’història de l’ascalada a Lleida però si que mereix una visita si us va una mica el mambo.

Sols tres llargs però us faran obrir els ulls i tancar el cul.

DESPRES DE LA PINYA OPCIO B

GAUDINT DE LA ROCA

A PUNT DE LA SEGONA PINYA

ARRIBADA A LA R1

MAGNIFIC SEGON LLARG

LLASTIMA DE LA ROCA

TRAVESSA  AMB EL CUL APRETADET

FOTOENSENHEMSORTITISOMVIUS

RESSENYA ORIGINAL TUNEJADA

LO XIST

Avui permeteu-me que prostitueixi aquest sagrat apartat del blog .

 El cas es que coincidint amb el dia de la dòna , per les xarxes han aparegut alguns acudits que ens han cridat l’atenció , son així com una mica diríem que poc políticament correctes.

Per que sapigueu de que parlem us en penjarem una petita mosta.

I ens preguntem ¿L’HUMOR HA DE TENIR FRONTERES?

No cal que contesteu aquí la pregunta , millor prepareu debats oberts amb la família i o amics per tractar aquest tema amb una bona farmaciola al costat .

Les descripcions fidels d’aquestos debats si que us les acceptarem.


 



1 comentari:

Edgar tous picazo ha dit...

Veig que us agrada l'aventura, no comptava amb que una via d'aquestes característiques es repetís, me n'alegro molt. Salutacions.