dilluns, 31 d’octubre del 2022

MIRALL CORCAT 150m. 6c ( Ae 6a obligat)-PORTELLA BLANCA-MONTSEC DE RUBIES

 

Estic amuïnat veient com les costums i la cultura de casa nostra s’estan perdent per la forta pressió d’alguna gent i de noves formes forasteres.

Per ficar un exemple lo Jalogüin s’està cruspint la nostra castanyada , el vi ja no es beu jove...ara ha de ser reserva o gran reserva ¡¡mariconades!! I no se’t acudeixi treure’l en porro per que t’abatanen i et tracten de pagessot.

Pero el que mes em dol es lo del nostre ofici , ja quasi no sents parlar català a les obres , no busquis un plom que no saben ni el que es  , ja no trobaràs cap pastereta ni cap pasterot ( si fins i tot ni el corrector no sap ni que existeix).

Tot ha canviat massa rapit , l’altre dia érem al carrer fent una rassa per a que tots vosaltres pugueu cagar amb bona comoditat i en passar la cambrera del bar al que anem a fer lo cafetó matiner, tots els meus companys es van ficar ben drets amb les eines a la ma  fent-li un preciós passadís tipus túnel  i en arribar al final amb tota l’educació que et donen quaranta anys d’ofici li vai deixar anar.

-¡¡Si tens la mateixa gracia amb la pala que caminant el llogo de manobre ara mateix!!

Mentre ella marxava amb una rialla de complicitat mes que contenta per la poètica floreta rebuda d’una colla de clients agraïts......una volada de noies que voltaven per allí i que ho havien vist tot van començar a esbroncar-nos tractant-nos de tot , amb molta poca solta , molta mes mala llet i fent gala d’una boca ben bruta llançant-nos unes paraulotes que ni goso escriure aquí.

Dons avui dia representa que elles son les que son les ben educades i nosaltres els talossos  malparlats......ja no entenc res d’aquest mon tant modern.

Avui anirem a RUBIES a la PORTELLA BLANCA que no pas al Peladet Occidental collons ( intenteu imaginar-vos a un autòcton fincant-li el mot occidental a qualsevol zona....ehh que nooo?? dons això RUBIES ).

Hem triat la MIRRALL CORCAT de la ROSA ESTALELLA i lo JORDI BESORA , una bonica i estètica via que passa per ser de les mes exigents del sector.

La via es nova i encara una mica tendra i bruta en alguns pocs llocs.

Bastant equipada , amb un joc de tòtems serà mes que suficient.

Lo grau no es lo del GRAU esta una mica mes colladet , si li fiqueu un + mes a tot ja us quedarà un grau com lo del GRAU.

La roca es collonuda tret del quart que passa a tenir la roca una mica a controlar i ser el mes exposat , sense arribar a ser terrorífic.

 Per baix la cosa  va de placa i al mes que preciós rader de desplom amb continuïtat.

Per poder fer com a grau obligat lo 6a que marca la ressenya agafeu pedal i tramposa.

Aquesta segur que si tindrà moltes repeticions tot i que no es un Love climbing de llibre.



PRIMERES CAGALERES

AQUI JA CAGALERES A TORT I A DRET

VOSALTRES MATEIXOS

 AL TRAM DE 6C...6C APRETADET O Ae 

LA TRAVESSA DELS DEUS...ALS QUE T'ENCOMANES DEU SER

AQUI PREGANT ALS DEUS DE NO RELLISCAR

PARE I FILLA

LA FILLA UNA MAQUINA

RESSENYA ORIGINAL

FOTOCIM

LO XIST





3 comentaris:

Anònim ha dit...

content de que us hagi agradat la via, erem la cordada de devant vostre. Felicitats pel vostre bloc, és referent per mi, info de qualitat i bon humor, que més es pot demanar. Jordi Besora

pepet ha dit...

Moltes gracies , es per a nosaltres un honor que t'agradin les rucades que diem.

Anònim ha dit...

cançat de veure escaladores/ors amb cara d'emprenyades/ats mentre fant suposadament una de les coses que més els agrada