dijous, 13 d’octubre del 2022

Magic line, 6b (45 m), per la Via del Nus, 6a (120 m). Sòcol del Mont-Roig

Avui quedo amb la Lyn, que fa dies que no escalem plegats i com està sortint d'una lesió li apeteix fer alguna cosa curteta.  La idea és provar la nova del col·lectiu DKP, "la via del Nus", però resultarà que a l'alçada de les vies d'esportiva del Solàrium, segueix la mateixa línia de la ja existent "Magic Line", de M. Solis i D. Garcia, oberta  fa un pany d'anys.

En som fans de les vies DKP; ens agrada com equipen i el respecte per l'entorn que manifesten, però aquí no l'acaben d'encertar. Uns 4 primers llargs que et duen de la carretera al Solàrium, i dels quals sols se n'aprofita l'L2, un 6a de currar-se'l que trobem bastant enfangat. Arribats al Solàrium, la cosa canvia radicalment; una fissura magnífica s'enlaira recte amunt, i entre una munió de parabolts de les vies del seu voltant, roman neta sense cap expansió fins a la reunió a 45 m. Suposem que en obrir la via del Nus es devien pensar que estava verge i van tirar amunt. S'ubica una nova reunió a 20 m. amb dos spits i continua el llarg fins a arribar a un punt on la fissura s'encega. Aquí hi posen un pitó -suposo que no han vist la reunió vella, dos metres a l'esquerra i no es veu- i segueixen amunt a buscar ja terreny senzill.

Entenc que ha estat una confusió i no passa absolutament res. Segur que ho acabaran arreglant. És lògic equivocar-se i molt lloable acceptar-ho i rectificar. I si a més a més, aquest enrenou ens serveix per descobrir vies magnífiques que semblen haver quedat una mica en l'oblit, doncs oli en un llum.

El cert és que aquests 45 m. són excel·lents; prou mantinguts, però de bon equipar fins a l'actual pitó. Allà pot posar-se un bon tascó per sota, i un tòtem blau amb dues lleves per sobre i protegir l'arribada a la reunió (equipada amb maillon per rapelar), així que decidim mantenir la vella lògica i passem del pitó. Clar, si no veus la role, tirar amunt per la fissura cega ja requereix una mica més de jeta.

Sobre el grau de la Màgic Line, diria que tira més cap al 6a+ que cap al 6b que li posa la guia del Montroig.

Sortim per a dalt en un llarg de 50 m per terreny fàcil fins a una savina amb cinta, i baixem pel camí de la Cova del Tabac.

Material: àliens, tòtems, tascons i Cam#3

 

Itinerari

 
Ressenya original tunejada

L2

Magic Line

El pobre pitó

Lo Xist