dilluns, 25 d’octubre del 2021

VICTIMES DEL 92 200m 6a-Ae (6b)-CANALDA -SOLSOSNES

 

Continuem amb la visita al Solsonès.

Després de les reparticions de vies , a les que en el seu moment no hi fiquem cap oposició , al Vic , al Xesco i a un servidor ens adjudiquen i per que si la VICTIMES DEL 92.

Em toca començar a mi i un cop fet el primer llarg us aconsello que us el demaneu de fer-lo de primer ( obrint per als entesos ) , llarg pràcticament quasi horitzontal , amb uns “sartenazos” (com diuen a Madriz) prou importants , tot i no ser difícil millor no caure i anant de segon havent de fer el pas ja sense l’assegurança encara menys.

El segon va del mateix pal sols que mes dret i allí pel mig hi ha un petit sostret sobre el V/V+ amb l’ultima assegurança a prendre pel cul que si no porteu les peces adequades , com era el nostre cas , la cosa va de ficar-hi morro, aquí us aconsello tasconets petits i micros dels de tres lleves.

Lo tercer , com tots , entre les xapes hi trobareu aire i alguna tormenta , es l’únic que te un tram de roca a controlar i com no podria ser d’altra forma les xapes espaiades i sense possibilitats de ficar-hi res , vas mes tranquil als passos claus que no pas a la navegació.

Lo quart es d’anar cercant el pas mes fàcil i permet una mica mes d’auto protecció , també te un tramet amb roca a controlar.

Lo cinquè fins arribar al primer bolt amb calma i amb cura amb la roca , després tres  xapes al tram de 6a que relaxen l’esperit i una surtideta fineta fins a la role.

Lo sisè amb una arrencada de tibada protegida i anar a cerca les properes xapes fins al cim , tot i ser el que te mes grau obligat es el menys intents per a l’esfinter.

Una via que ens ha agradat força amb un bon traçat per fer via llarga obrint i que en arribar al cim hem entès el per que ens la guardaven per a nosaltres.

Teòricament es baixa per l’esquerra... i nosaltres com a bons passarells aviem quedat amb la resta de la colla a la part dreta de la paret per poder collir uns quants boletets de baixada, després d’haver de fer una bona senglarada sense camí arriben al punt de baixada i ens trobem que ells ja fa una bona estona que hi son voltant per allí i pràcticament s’ho han espultit  quasi tot els pudrits......amics se’n diuen jejeje

GRACIES XESCO I EDU PER LA GUIADA PEL VOSTRE MAGNIFIC PAIS , UN PLAER ASCALAR I COLLIR BOLETS AMB GENT COM VOSALTRES.











                               


LO XIST