diumenge, 3 d’octubre del 2021

Endollats, 6b (110 m), Paret del Doll

Avui toca col·lectiva al Doll, que encara queden pedres per llençar. Jesús i Pepe se n'aniran a l'Amagatall de Fantasia a perdre's pel sistema de xemeneies. Com es fa això? Ni puta idea; ja us ho explicaran ells.

Amb Ari i Vic decidim fer un parell a la zona de l'Agulla de l'Abat. Enlloc d'aproximar pel camí de baixada del Clot del Miqui, decidim rapelar. Per trobar el ràpel seguiu el camí de sortida de la paret. Pot costar trobar el punt, per això us deixem les coordinades GPS a la ressenya. Seran dos ràpels, un primer amb bastanta diagonal i un segon a plom, caient a l'inici de la Felurian. D'aquí caminar uns pocs metres a la base de la paret. Veure l'inici de via costa una mica, ja que les assegurances estan ben camuflades a la roca. Us ho marcarà un cordino en un arbre. Es pot veure el següent cordino, però poca cosa més. Amunt, més o menys recte, us treballareu l'L1, molt bo, amb passos clau d'adherència en una petita fissura. L'L2 segueix per roca una mica més cutre a l'inici. Una mica difícil i expo arribar al primer bolt. N'hi ha un de trencat abans que us estalviaria un potencial pèndol, però amb compte podreu arribar-hi. Com no veig res a sobre de la panxeta, decideixo vorejar-la, i seguir recte amunt per roca a controlar.  A l'L3 surt l'Ari; inicialment veu 2 ponts de roca sota un sostret i s'hi va directa. Mala decisió, per aquí no és. Resultarà ser una variant que no tenim ni idea de com acaba. Baixa i segueix per l'evident canal de l'esquerra. Arribada guapa i atlètica al cim.

Ha resultat ser una bonica via, però el sol ja fa acte de presència, i la birra ens atreu més que un nou ràpel i posar-nos en una altra. Conseqüència: Vic avui no ha escalat; a veure qui és el guapo que l'aguantarà la resta del dia.  

Material: àliens, tòtems, Cam#3

Ressenya cal Gall

 
L1

L1

L2

L3. Per aquí no

L3. Per aquí sí

Fotocim

Lo Xist