dilluns, 14 de setembre del 2020

Anita cha cha cha, 6b+ (235 m), Vall d'Isàbena

 Passem uns dies per aquest bonic racó de món, lluny de les massificacions que apareixen als telenotícies. Sembla que la gent s'ha tornat imbècil de cop. No trobarem grans parets, però sí alguns recorreguts curts que paguen la pena. Després de treure-li la pols a alguna via de Pepe de quan era jove (ja fa temps), anem amb Pepe,  Jesús i Ioli al Tossal de la Font, on ens esperen un parell de vies recents i equipades.

Si aneu des de la Puebla de Roda aparqueu a un marge de la A-1605 a uns 19 Km davant del tossal. Des de Bonansa seran quasi 5 Km. Del voral nord veureu un GR que puja al poble d'Alins. Seguiu-lo, i quan cregueu convenient, l'abandoneu en direcció a peu de via.

Jesús i Pepe comencen per la "Anita". Ioli i jo per la "Ciruelo". Però durant el jardí de l'L2, ells que són un màster i un local, es posen  a la "ciruelo", intencionadament o no. Així que seguirem per l'"Anita".  Resultarà ser un via bona. Roca a controlar a l'L2 i inici de l'L3. Aquest L3 ens ha semblat més dur que el ressenyat a la guia de Luichy. Enorme llarg de V+ l'L5 i escollim la sortida directa (variant 6b+) en placa de roca collonuda, amb algun pas obligat, i ben bonica.

Descens carenant a l'oest, fins que vegeu que es pot baixar directament a l'era que teniu al nord i que us durà a Alins i agafar el GR de baixada.

I som-hi que encara ens queda el millor. Birres, riures i sopar corder de la vall. Un petit paradís a la terra, però no li comenteu a ningú, que la gent es torna tonta.

Material. Equipada


Ubicació

Ressenya Cal Gall

Ioli a l'L1 de "Tu madre se subió a un ciruelo"

L3

L3

L4

Jesús subiéndose al ciruelo

L6

Fotocim

Lo Xist

Sense ànim de ser irreverent, segons aquest fresc de la catedral de Roda, sembla que Crist, en aquells temps,  voltava per la vall de l'Isàbena en tanga