dilluns, 30 de gener del 2017

Cascada de El Estrecho, II WI4 (180 mts), Bielsa, Boca Nord

Després de la presa de contacte de fa pocs dies, avui, amb les sensacions represes, tocava via. Donat el risc alt d'allaus, anem sobre segur i ens hi posem en aquesta bonica línia, ben a propet del cotxe.

Per arribar a peu de via, abandonem el camí que puja a La Dorada, i no hi ha traça. Neu fins als genolls. Sort que sol és una curta rampa.

L1, surt Jesús, no massa llarg (uns 30 mts) però amb un mur vertical curt que et deixa calentet i li dona el grau a la via. Reunió muntada a la paret esquerra que reforça amb un pitó. El L2 és més tombat, amb campes de neu intercalades amb plaques que permeten assegurar. Segueixo arrecerat al mur esquerra, em salto un pitó que no veig i pocs metres més amunt s'acaba la corda. Es pot muntar reunió sobre el gel. El L3 torna a ser un llarg bonic, amb ressalts de bon gel. Jesús fa uns 60 mts i no arriba a l'arbre cimer. Reunió altre cop al gel. Ja sols queda un curt llarg d'uns 20 mts fins l'arbre, on coincidim amb una cordada que ha pujat la via de la dreta i rapelaran tota la línia. Nosaltres decidim sortim per dalt, amb un curt ensamble i fer un passeig de tornada.

Carenem a dreta uns 20' fins trobar la baixada que ens deixa a peu de les zones de vies curtes, on aprofitarem per acabar de cremar calories.

No hi ha res com escalar amb ice masters.

La línia 
Jesús al mur del L1

Campes al L2

L3

Matojeant al L4

Fotocim


Tornada

Fent el ganso, que no en tenim prou

De baixada


Lo Xist



1 comentari:

LO SERGI ha dit...

AQUESTA PARET TE MOLT SALOBRE.
PER CERT, QUINA MERDA DE XIST!!