dimarts, 19 de març del 2024

VIA DOMENEC FAURA V+/A0(6b)-SERRA DE SANT JOAN.

 

Continuant  buscant vietes que no apretin massa donat el meu llastimós estat físic , Jesús em proposa aquesta.

 Sobre el paper sembla que pot estar be i entrar dintre de les meues possibilitats.

Sobre el lloc res de res ,no m’ha agradat gens, crec que no cal que hi aneu , per la zona en trobareu  fàcilment de millors. Per internet trobareu bona informació.

A mes trobo que esta poc i mal senyalitzada .

Això si , tot s’ha de dir , tot i que si que trobareu totes les peces fixes ben marcades amb un cop d’esprai , i en hi han un bon grapat , i que també trobareu cops d’espai a la roca quant les assegurances son massa allunyades , es a dir , a mes de dos metres  , però.... però.....jo també  trobo que per acabar de fer una bona feina  haguessin d’haver marcat també tots els cantos , tant de peus com de mans  i tot  amb colors diferents senyalitzant per si es el peu o la ma esquerra o dreta , per acabar de dona una bona i complerta informació , es important que els escaladors es trobin sempre ben guiats i no tinguin en cap moment el sentiment de des emparament , fet que pot comportar un cert risc psíquic , moral o sentiments d’estres.

L’ascalada ha de ser per sobre de tot un esport per a gaudir de la natura sense mes i que qualsevol tret que pugui suposar un cert perill o neguit ha de ser ràpidament solventat pels obridors , aportant dintre del gran ventall existent  avui dia de qualsevol dels estris o solucions que la civilització humana ens ofereix per a deixar preparat per als esportistes un traçat digne de qualsevol rocòdrom , que acompleixi totalment tots els estàndards de seguretat , senyalització  i informació adients , adequats per a que qualsevol persona que li roti pugui recórrer el traçat sense cap mena de perill , també seria una bona idea el que els oberturistes es plantessin tots els caps de setmana a peu de via i ens poguessin oferir els seu serveis de guiatge per la nova via , per mirar així d’estalviar-nos  cap mena de contratemps que pogués representar una mínima possibilitat de que qualsevol mena d’aspecte natural  pugui suposar un fet no controlat ni mínimament controlable.

Entre tots hem d’aconseguir que l’escalada sigui un esport apte i a l’abast per a qualsevol persona de qualsevol edat , estat físic o mental , no volgué tenir en compte aquesta recomanació es no mes que fruit d’un tret de sectarisme del mes radical i també titllable de racisme discriminatori.

La domesticació del medi per part de la raça humana es un dret i una obligació per a que l’accés a tot arreu i sempre esdevingui un dret universal , i que cap persona pugui sentir com a condicionats , per res i per ningú , els seus drets naturals de supremacia i pertinència a l’espècie de depredador màxim.

AU I ARA DIEU-ME QUE NO TINC RAO....


 UN DELS POCS TRAMS BONICS 6B

FINAL DEL PRIMER

FOTOCIM

RESSENYA MANGADA I SENSE DEMANAR-LI PERMIS DEL MESTRE JOAN ASIN


LO XIST







3 comentaris:

Gerard ha dit...

així segur que la gent no es perdrà!! pintar la roca és l'ostia!! redeu

Anònim ha dit...

Doncs jo crec que hi falta equipament, jo posaria un cable de seguretat, a mode ferrada, i a més, una senyal cada 10 metres que ens indiqui quan queda per a la següent reunió. Si quan la vam fer ja vam veure que era molt exposada, un perill total, no es pot permetre! ah, i s'ha de repintar cada 2 o 3 anys, com les línies de les carreteres. Aquí falta un patronat com a Montserrat, que posi ordre!

Anònim ha dit...

Espero que estigui previst posar ascensor, y una pasarela d'acer inoxidable pintada de color fucsia ben llampant que m' agrada més aquest color. Ja posats ha fer l' itinerari ben accesible per tothom ♿🐧 i que compleixi amb el respecte a la llibertat de gènere indiqui si es respectuosa amb la llibertat de gènere LGTB, per persones no binàries, lesbianes amb cromosoma XY, transgènere o parelles gay sense acord de fluids. Tot ben fet sisplau, que no estem per mariconades 😂😂😂