dimecres, 20 de desembre del 2023

Turpial, 6c (A2/6b), 135 m, Roca Alta

No fa gaires dies, fent el cafè amb Juanjo (un dels aperturistes), ens diu que la Turpial és una bona via i que la podem fer sense problemes. No sé jo, però al tio se'l veu honest i ens convenç. Ens hi posem amb Vic, esperant trobar-nos quelcom més treballós que la "Càsting Buñuel" i ens sorprèn tot el contrari. És una via amb roca d'ensomni (tret de l'L1) i amb moltes capacitats de protecció. Sí que és cert que la major part de dificultats són de caràcter atlètic, però les plaques de navegació són al·lucinants.  

Comença Vic en un L1 on la dificultat està en un pas a bloc de sostre. Tibada forta. Acabarà encadenant tota la puta via. Putos manolos. Jo li preparo l'L2. Provo en lliure, però el 6c resulta massa dur per anar equipant-lo. A2 fàcil (o A1+) amb un pas fi abans de la role.  L'L3  és immens, com la resta de llargs. Algun pas a bloc, ja més senzill, i campades per plaques amb ganda boníssima. Pots protegir o no, ja que la roca és tan bona, que et permet fer els metres que vulguis. L'L4 té la singularitat d'algun tram de 6b plaquero, però spitat. Això sí, per no perdre el costum, em marxa un peu i volo un bon tros en el tram anterior contra un dels tristos pitons. Ni em pugen les pulsacions: tenia friends a caldo per tot arreu, però el pitó aguanta com un campió.

En resum, molt guapa i recomanable via. Ben trobada. Ben assegurada, tot i que algunes coses ja han caducat respecte a la ressenya original. Hi tornarem, ben segur, amb la resta del corral.


Ubicació

Ressenya original

Ressenya Cal Gall

Vic a l'L1


L2: preparant-li l'encadene

Inici de l'L3

Fantàstic L4

L4

L5

Fotocim

Lo Xist  (Vic al sortir de la via)