diumenge, 15 de gener del 2023

Stilasso, 6c (50 m) + Altres Límits, 6a+ (115 m), Roca Alta, Montsec de Rúbies

No havíem coincidit mai amb l'Edgar i ho fem avui al Cirera: quan veus la seva envergadura entens alguns dels xapatges llargs a les seves vies. Petem la xerrada una estoneta sobre les seves darreres obertures per la zona; en té unes quantes. Just la Barrufet Pixelat la van fer ahir Vic i Ari; amb Pepe i Pam la vam deixar a mitges, i coincidim en el caràcter dur d'aquestes vies. Edgar ens diu que l'Stilasso és més "suau", però ens menteix descaradament  ;-)

Així que ben enganyats ens dirigim els tres cap al contrafort, amb la idea d'empalmar alguna altra i sortir per a dalt. De fet, fer els dos llargs de l'Stilasso ens portarà més temps que fer el 4 de l'Altres Límits i baixar.

Comença Vic, amb un L1 d'A1 ben difícil de protegir si el vols fer en lliure. Roca ben dolenta a l'inici.  Entenem el nom de la via quan veiem les seves posturetes per entaforar els friends. Surt en lliure de segon i rondarà el 6c però, fer-ho protegint, ni de broma. El segon és una altra cosa, boníssim, roca excel·lent i una fissura ben ampla que se't fa curta. Aquesta sí que l'encadenem en lliure, però m'ha semblat més cap al 6b que el 6a+ de la ressenya.

Material: Tascons, àliens, tòtems i tots els cams #3 i #4 que porteu els hi posareu. Si en porteu 2 de cada i sou uns cagats com jo, caldrà moure'ls.

Com ja portem un nivell d'estrès important, decidim relaxar-nos en una via del J. Vidal: Altres Límits. Poca cosa a dir, tret que té dos llargs bons, particularment el tercer sobre roca boníssima. Això sí, el 6b+ de l'L3 no ho és. Potser tampoc serà 6a com diuen algunes piulades; ens ha semblat més 6a+.

 

Ressenya original


Vic a l'L1

Inici de l'L2



Ressenya original tunejada

Vic al primer mur

L3. El millor

Fotocim dels quatre

Lo Xist  (una mica llarg, però val la pena)



2 comentaris:

Edgar tous picazo ha dit...

Felicitats per la repetició, me n'alegro de que hagueu gaudit el fissurot, curt pero preciós. A veure si em convideu algun dia a grimpar, em faria molta il.lusió compartir corda amb vosaltres. Una abraçada

Csar Fdez ha dit...

Quan vulguis Edgar. Serà un plaer