dilluns, 3 d’octubre del 2022

Amanita Moscata, 6b (270 m), Terradets

La raça humana -i en particular els escaladors- es podrien classificar en dos grups: aquells que es remenen bé a les xarxes socials i els que no ho fem. Els primers es caracteritzen perquè estan a tota mena de XXSS; per l'Insta veus com en són de feliços i què mengen cada dia, al Fbook tenen cent cops més amics dels que coneixen i de qualsevol cosa en fan un TikTok. La segona categoria som més senzills d'identificar; més aviat padrins, sols estem a Fbook, amb pocs amics, i el fem anar, bàsicament, per tocar una mica els nassos a tot Déu. Amb 4 o 5 likes ens donem per satisfets i això del TikTok i SnapChat ens sona a barreta energètica.

Això ve al cas perquè sent, l'Amanita Moscata, una de les més fetes de la paret, no estava piulada i, potser, soc l'únic al galliner que no l'havia fet. Heu de tenir en compte que al gall hi ha gent que escalava quan no hi havia ni internet, ni mòbils, ni res. I vist el camí que seguim, cap a l'extinció directa, no sé de què ens ha servit.

Arreplego la Pam i el Roger (que ja la tenia) i ens hi posem. Tot està dit; sols afegir que la rostida d'aquest estiu no l'ha afectat gens, que hi falta algun pitó, que l'L1 i L5 són magnífics i que l'L2 pot ser el més difícil d'escalar de tots amb un pas que és un bon 6b a l'inici (no obligat). L'R3 se us pot passar per alt i anar a parar a una reunió una mica més amunt, a l'esquerra, de la "Delicuentes". En aquest punt, Roger s'inventa una variant directa, fàcil, però amb roca a controlar cap a l'R4 que s'endevina sota el sostre de la feixa.

Molt bona escalada i un reequipament de luxe. I, per cert, poca broma amb el desastre que estan fent a la paret. Una nova tanca per sobre de l'existent.

Material: Tòtems fins al verd 

Ressenya del Luichy tunejada

Terradets sucarrat


L1

L1. Placa boníssima


L2

Roger a l'L3

L4 variant Rogelio

Roger a l'L5. Pas d'inici duret

L5





Desastres a la paret



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja, em pensava que érem els únics que no piulavem a fachebuk ni a instapram.
Diuen que hi ha gent que ja hi piulen abans d'acabar la via.
Vem fer l'Amanita fa una còpia d'anys abans de que s'inventessin aquestes coses dels amics i de la claca fachebukiana.
Salut
pereBooks

Jaumegrimp ha dit...

Ostres Pere ! fa temps que no se res de tú, veig que segueixes algun blog encara; A veure si ens veïem.