dissabte, 29 d’agost del 2020

Charlotte, 6b (265 m), Punta Ferrusola, Cavallers

De vacances uns dies per la vall, Ari, Vic i Jesús s'enrotllen i venen a visitar-me. Abandono unes hores la família i cap amunt.

Oberta per  Jean-Michel Arizon, Sidarta Gallego i Luis Alfonso presenta una escalada discontínua, i a trams bona. Vic i Jesús se'n van a la veïna "Baró", de característiques semblants, i amb Ari ens hi posem en aquesta.

L'aproximació (50') tracta de pujar cap a les agulles de Comalestorres, i un cop passat el pas de l'Òs i la zona de bosc, flanquejar a buscar el peu de la punta. Les trobareu clarament a l'esquerra de l'evident canal.  

Passos de placa als 2 primers llargs, canvi de reunió per un jardi a la base d'una agulleta, L3 i L4 que l'Ari empalma sense saber molt bé com, per terreny no massa definit, i un darrer llarg molt bo, de fissures i sense expansions, on hi posareu tot allò que porteu.

El descens es fa pels ràpels del collat entre la Punta Ferrusola i la primera agulla de Comalestorres. La primera instal·lació la veureu des del cim de via, resseguint la canal. El segon ràpel us deixa en una feixa. Seguiu-la en direcció Nord fins trobar una darrera instal·lació d'un tercer ràpel curt.

De baixada, encara ens entretindrem una mica a la placa Tuka, però anem justos d'aigua, assedegats, i el pícnic que els hi tinc preparat a Barruera a aquesta banda ens fa tirar avall ràpid.  

Material: àliens, tòtems, Cam#3 (opcional) i uns pocs tascons mitjans. Gairebé tot pel darrer llarg


Recorregut

Cutre-ressenya. La bona, a la guia del Luichy

Ari encetant l'L1

L2 abans de començar el festival d'adherència

L3. Ari comença dins. ...

... i acaba fora. No ho proveu

Darrer llarg

Fotocim. Aquells dos ja estan de baixada. Són uns ànsies

Ja no tenim set

Lo Xist