dimecres, 12 de desembre del 2018

Anna Rubio, 6c (285 mts), Esplovins

Resumint. Un VIOTE. Molt bona roca, amb llargs de diferents morfologies, predominant la placa, sostinguda en la seva totalitat i amb tots els llargs bons, tots. Si afegim que està molt ben equipada i tots els llargs es deixen fer, resultaran metres i metres de joia i desparrame.

Per entrar a la via escollim escalar els primers 7 llargs de la UES, aproximant per la canal durant 30'. Així doncs, ens sumaran 550 mts d'escalada. Afegint que baixarem bona part del descens a les foques, estarem 10 hores de cotxe a cotxe. Com tenim a Víctor desentrenat li encasquetem aquests set llargs ben fàcils a ell, que se'ls cruspirà en 5 tirades. Bon escalfament per començar a tibar. Avui no hi ha sorteig. Rebem ordres directes de l'Ari. Els primers 3 llargs per a mi, els següents pel Víctor, i els darrers per a ella.

L1 té un primer xapatge difícil que resolem amb una branca ben llarga i ens evitem l'exposició. Són 3 llargs de placa, molt bons, cada cop més difícils, però ben protegits que ens permeten encadenar. No hem posat res.

Canvi de reunió abans de l'L4 en una feixa i surt Víctor. L4 fàcil, i a l'L5 tornen les dificultats. El segon bolt no es veu i sembla que hi haurà exposició. Posa un alien, s'ho mira, troba el bolt, i ja li fot fins a dalt. Llarg de molta continuïtat, que et carrega braços on el pas més xungo és a l'inici. Acaba amb un L6 curt que cal protegir-se.

Ens queden un parell d'hores de sol, i surt l'Ari amb l'objectiu de fer-nos sortir de dia. Seran 3 llargs prou sostinguts en el 6a, amb passos de 6a+, i a més, caldrà protegir en algun punt perquè 3 pitons ja no hi són. Se'ls curra amb solvència, i acaba la festa amb un sostre fissurat que farà les delícies dels més goril·les.

Ens queda mitja horeta de llum i enllestim la baixada cap a la ferrada. Portem el track d'escalatroncs que ens serà vital quan ja a les fosques tinguem que trobar la ferrada. Compte que en alguns punts el cable està trencat i penja d'un fil (literalment). 10 horetes més tard ja som al pàrking de la ferrata (que sembla que torna a estar obert. Al menys no m'han posat cap multa). Roca, ruta i companyia de 10.

Aquí teniu el track d'escalatroncs

Material. Als aliens afegiu uns tòtems pels darrers llargs
Ressenya original tunejada

Luichy-resse amb els graus més realistes (al nostre parer)

inici de la UES

Inici de l'Anna Rubio. Solventant l'expo del primer bolt

L1

L2

L2

L3

L3

L4


L5

L7

L7
L8
L9

L9

FotoFuzzyCim

La baixadeta
Lo Zaska-Xist