dijous, 22 de novembre del 2018

Vive y Deja Morir, 6b (95 mts), Pala del Coll, Montroig

Aquesta via és com un bon ristretto, curta i intensa. Bona proposta de Niko i companyia, amb el primer i darrer llarg prou bons i obligats i un llarg central fàcil i ben bonic.

L'equipament encara està prou bé, tret del primer pitó i el darrer pont de roca (que tampoc fa patir perquè té un pitó aprop).

El primer llarg arranca a buscar un spit i a partir d'aquí la tendència és a esquerra a seguir un parell de pitons. Jo faig el borinot, segueixo al proper spit i més amunt he de flanquejar a buscar l'spit que marca l'inici del 6b. Per a més INRI, del segon spit surto directe al pont de roca, em salto el darrer spit (variant expo expo per a curts de vista). 6b fàcil si es segueix el camí correcte.

El segon llarg és boniquet, fàcil a l'inici i un final més atlètic, protegit amb 2 spits.

El tercer ja presenta una mica més de lio. Discorre per una placa de difícil protecció, amb roca que de vegades salta i si te'n vas a la dreta a protegir per una fissura la roca és encara pitjor. Llarg dur fins al darrer pitó, amb una sortida en sostret boníssima ja sobre roca excel·lent.

Bona via que no es deu repetir gaire ja que ens han saltat un parell o tres de cantos. Ara està una mica més sanejada :-)

Material: àliens, tòtems i tascons mitjans

Ressenya del llibre Escalades a la Noguera (tunejada)

L1

L1

L2

L3

L3

Fotocim
Lo Xist