dilluns, 19 de novembre del 2018

ESPERO ALFARRAS V 80M. + ENTRADA DIRECTA V+/6a 25m -SANTANA


Avui anirem a SANTANA i segons el clima farem mes o menys coses.

L’altre dia , fent el degut seguiment al facebuk a un dels nostres referents en el que es l’ascalada clàssica a Lleida , lo genial JOAN ESCUER , veiem que ens explica que una vella via del TONET i cia a rebut una restauració , aquesta via l’aviem fet ja fa una pila d’anys però no en recordàvem res de res i es per això hi tornarem . 

També comenta que ara hi ha una vieta esportiva que permet pujar a la feixa directament des de la carretera i així allargar el recorregut.

Comencem per la ESPERO ALFARRAS , que la trobareu als primers singles a l’esquerra al començar la zona, aparqueu just després del primer túnel i allí mateix el camí per pujar per la feixa o enrrera per pujar per la vieta d’esportiva.

Es una via semi equipada que avui dia te mes assegurances fixes que quant es va obrir ,  per mitja d’alguns pitons i ponts de roca , mes noves reunions de parabolts.

La roca va de bona a molt bona i permet una fàcil autoprotecció de complement.

Sobre la dificultat dir que es una via de grau amable que transita sobre el IV+ amb alguns passatges sobre el V , tret del primer ( que no correspon originalment a la via ) que podria anar entre el V+/6a.

Escoltant al nostre referent , lo JOAN , en dir que les assegurances de l'acces directe no acaben de lligar del tot amb la resta de la via i donat que portem la ferramenta , decidim foter-li amb trastets i no fer-ne us , la veritat es que al estar quasi tot fissurat ho permet perfectament.

La baixada , un cop al cim , sols caldrà acabar de pujar una mica i de cap a l’esquerra encarats cap a una vella construcció en forma de torreta i per allà on ho begueu mes net a vall fins a la carretera.

Es una bona via per fer practiques d’autoprotecció en un racó prou bonic i tranquil.

RESSENYA ORIGINAL

 SITUACIÓ DEL TRAÇAT
 ENTRADA DIRECTA
PRIMER LLARG 
 ROCA COLLONUDA
 POSTUREIG A LA PRIMERA ROLE
 ARRENCADA DEL SEGON
 PAS DE V
 FINAL DEL SEGON...BONA ROCA I BON LLARG
 TERCER LLARG
 FOTOCIM

LO XIST