dijous, 6 de juliol del 2017

Delincuentes, 6c+ (275 mts), Bagasses, Terradets

Aprofitem la tarda torrijera i anem a buscar l'ombra al sector de l'Amanita. Com cap a les 16:00 gairebé tota la via serà a l'ombra, comencem l'aproximació de 3/4 d'horeta en plena xafogor. Ens polirem la meitat de l'aigua abans de començar. Pirineo roca caliente, i Noguera roca ardiente.  Però malgrat els 34 graus a l'ombra amb l'airet típic del congost s'està de luxe.  Ens caldrà anar lleugerets si volem rapelar de dia.

La via comença tocant l'Amanita, i com està equipada amb bolts és ben fàcil de seguir. De vegades no veus algun pitó, però la qualitat de la roca dóna confiança. També, algun cop hi ha aire entre bolts. Cal portar bé el 6b per evitar vols transoceànics.

Guapíssima escalada plaquera amb una roca de qualitat i verticalitat sostinguda. Tots els llargs són bons. Això sí, molt llargs i caldrà gestionar bé les cordes.

Al L1 surt l'Ari, i ja veiem com anirà la cosa. Bona roca, bona placa, i els primers 6bs que ens costen. Trobarem el grau més apretat en aquests 6bs que en els llargs més difícils. L2 amb sortida de jetorro amb algun bolt a prendre ple cul. L3 amb la dificultat a l'arriba a la R3 però ben assegurat. L4 excepcional. Una placa infinita, que quan sembla que s'ha acabat és quan comença la festa. I a més, amb 40 mts de corda. Caldran pil·les per encadenar-lo. L5 de transició i final de festa a L6 on per a mi, he trobat el tram més difícil (ja no és tanta placa i la roca està trencadota. L'Ari l'ha trobat  més fàcil. Va a gustos).  Ben contents per encadenar tota la via i comencem els 4 ràpels encara amb llum de dia. Això sí, a la feixa de la R2, frontals i poc a poc cap al cotxe.


Material: 15 cintes. Portem els àliens ja que Luichy ens comenta que falta algun pitó al L5. De totes maneres, els emprem en algun que altre lloc

Luichy Ressenya

Efectes de l'aproximació i canvi climàtic


L1


L2


L3


L4


L5


L6

Foto Happy Cim
Lo Xist


1 comentari:

Mingo ha dit...

Enhorabona per l'activitat. MIra que fot calor a Torradets, encara que hi toqui l'ombra arribar a peu de via tela marinera.