diumenge, 12 de març del 2017

PILAR CENTRAL 6a 400m.- EL DOLL

Això de les xarxes socials  te les seues coses….no saps per que però de cops algo te un reso acollonant i tot hom s’hi apunta.

Nosaltres també ens apuntem a la ultima moda i anem al Doll a fer aquesta via que en poc temps s’ha fet ben coneguda i popular.

No se si serà que n’havíem sentit  tant a parlar d’aquesta via  i pot ser per això teníem moltes expectatives de trobar un gran viot , però la veritat es que no ens a acabat de fer el pes.

Tot i que el lloc es preciós , l’ambient impresionant i lo traçat llògic a collons , l’escalada esdevé molt discontinua , amb alguns passatges prou xulos enllaçats per trams  de tràmit.

La trobareu força equipada amb ponts de roca ,pitons i algun parabolt que altre... tret del cinquè llarg , si trieu la variant de la dreta ,el que passa per una xemeneia , que esta pràcticament net , a equipar amb cosa petita.

En el tercer llarg , si trieu la variant esquerra , no ho xapeu tot i feu-ho amb vagues llargues si no patireu amb lo fregament.

La baixada esta ben marcada , la sortida ja es una altra cosa….nosaltres fem el cigala i acabem fent un profitós passeig pel cim abans de trobar lo bon camí….diuen que tendència a esquerres fins trobar el camí de baixada….es mes fàcil dir-ho que fer-ho….sempre que he vingut aqui he acabat igual.

La via te un grau amable i es de bon equipar pel seguit de fissures que anireu trobant sempre pel traçat , però serà bo anar amb el V+ ben apamat i estar bregat amb l’escalada semi equipada sobre roca variable…el DOLL es el DOLL.
De material feu cas a la ressenya .

Tot i que la via en poc temps s’ha fet molt i pel que sembla la gent a anat fent neteja , teniu en compte que en aquesta paret no convé massa anar radera d’altres cordades , les possibilitat de rebre un regal de qualsevol pes i mida son altes.

 RESSENYA ORIGINAL















FOTOCIM

LO XIST


2 comentaris:

luichy ha dit...

Pues a mi me gustó muchisimo.

pepet ha dit...

Igual no teniamos el dia....