dissabte, 6 d’agost del 2016

L'Amagada (95 mts 6b+) + Matant les Penes (90 mts 6b). Paret de les Gralles. Serra Carbonera

Aquests dies no hi ha el Tato per Lleida (Com va la vida Tato ??). Tinc la sensació que Francia i jo estem sols per la comarca. Anem a la Carbonera, a l'ombreta, i a buscar companyia. De ben segur estarà a petar. Pugem per la pista tota arreglada des de Camarasa, ben empolsadets, i "sorpresa !!", no hi ha ningú al pàrking. Què estrany, amb lo concorreguda que és aquesta paret.  Deu ser que tothom està de vacances.

La sesió d'avui és doble. Rapelarem la Matant les Penes (mala decisió), farem l'Amagada, tornarem a rapelar (segona mala decisió) i farem la Matant les Penes (tercera mala decisió). Bonic programa d'activitats, que entre pitos i flautes ens constarà 7 hores de cotxe a cotxe.

Avís 1. Els 2 ràpels per la Matant les Penes són una torracollonada. Quan no s'engaxa un, s'enganxa l'altre. I quan no s'enganxa, el Francia decideix estirar la corda que no toca. Ens fem grans.

L'Amagada. És una gran via. El primer llarg té un flanqueig que pot ser 6a si es fa bé o 6a+ si es fa malement (com jo), però ben protegit.  Té un segon llarg (6b+) boníssim, poc equipadet, i dur de pel·lar, però Francia està fort i l'encadena (Són més 40 mts que 30 com diu la ressenya). El 3er llarg és molt bonic, un 6a que es deixa fer bé, net, però de bon protegir.

La Matant les Penes és un altra història. Si voleu col·leccionar, doncs ja està bé. (Un petó Salla). Ja d'entrada, tenim les cordes enganxades a la R2, de manera que surt Francia amb el Shunt, posant assegurances per evitar un bon pèndul. El 1er llarg ha de ser bonic en condicions normals.  El 2on llarg és un V+ de difícil protecció, no massa bonic i arribada a la R2 guarrilla. He pujat amb el que quedaven de les cordes del ràpel, de manera que desfaig els nusos del ràpel i llenço les cordes avall. Ara ja estem en condicions normals. Torna a sortir Francia al 3er llarg. Està llençat, vol encadenar i ho fa. El llarg és dur de collons (6b ??). El crux et deixa amb un bolt als peus i l'altre a pastar fangs. Te l'has de jugar.

Apa ! Disfruteu de l'Agost allà on sigueu. Nosaltres continuarem sols per la Carbonera fins enllestir-ho tot.


Ressenyes Made in Gall

Amagada. Travessia del primer llarg
Amagada. Sostre al L2

Amagada. Diedre final L2
Amagada. Sortida L3

Matant les Penes. L1

Matant les Penes. L3

Matant les Penes. L3

Fotofim


Lo Xist (parlant de vacances)