diumenge, 22 de desembre de 2013

21 de Desembre de 2013-MONTSEC D'ARES-Paret de la Fontfreda-VICENÇ BERTOLÍN (Variant GALL BADOC) 360 m. V+

 Ressenya retocada del Bloc d'en J.Jover

    La via d’aquest dissabte es presta a sentiments i opinions diverses , fins i tot, podríem dir contradictories. Comencem.

   En primer lloc, la informació que teníem era que la roca no era del tot bona, excepte algun tram. Segon , que el equipament era escàs. Després , una via llarga i apartada del mon amb tots els ingredients per l’aventura. Tot i això lo Tato i Jo decidim anar a fer-la, després del canvi de plans provocats per la defunció de la bateria del “vedo”(cotxe en Caló) del Nico. Volíem anar al Montsec del Estall i ,en comptes d’això, ens en anem al Montsec d’Ares.

    La pista d’aproximació en “vedo” es llarga i cal arribar a una corba molt tancada cap a la dreta on deixarem el “susodicho”. Cal caminar tres quarts d’hora bons, seguint un senderó poc marcat on trobarem, de tant en tant, alguna fita. Hi ha un tronc sec envoltat de pedres al inici de la via, obra dels GALLS de Cerdanyola i de Vilassar originaris de Lleida (hi ha GALLS per tot arreu).

    Aquí ja es comença a intuir de que va el “percal”, però, tot i això, enfilem amunt amb l’esperança de que tot anirà a millor i el mon serà bonic i perfecte (collons amb les utopies)

   Primer llarg , tira que te va. Segon llarg, una merda. Tercer llarg, merda i mitja amb un flanqueig cap a l’esquerra que com te caiguis.... “pinxito”. Quart llarg, un tram bonic i una mica de merda. Cinquè llarg, el mes bonic de la via però trencat a la entrada de la reunió. Sisè llarg, ens equivoquem i en cop d’anar cap a la dreta, Jo , cap a l’esquerra i es que s’hi veuen uns espits lluents i una reunió amb argolla. Es d’un altra via , continuo a l’esquerra i m’enfilo pel esperó. Cagada, no hi ha res de res (com hi ha d’haver, si per allí no hi ha passat ningú) així que lo Sergi, amb el cul ben apret, obre una variant “a equiper” que la podríem deixar en V+ mantingut. Quan acabo el llarg la meva única neurona, s’ha fos. Tinc ganes d’acabar amb aquesta via, miro si podem fugir per una feixa cap a l’esquerra, penso amb els malparits de voltors i en la sort que tenen de poder volar i no paro de mirar l’últim mur de V+ que’ns falta per arribar a dalt. Un cop de moral arriba als nostres cansats cervells en veure que a la placa hi ha tres seguros. Ole! Ole! “aserdo” que te crio i arribada al cim. Plors, abraçades i apretar a córrer per que “lo Negre” se’ns comença a engolir, cal trobar la canal de baixada amb llum, després ja véurem. Ens endinsem a la canal, de veure-hi poc, menys mal d’un frontal que portàvem i d’una intuïció exquisida que ens fa arribar al “vedo” després de dues hores arrossegant-nos per les pedreres i obrint una nova ruta de baixada(o no).
 Inici de via
 Panoramica del L1
 Montsec de Rubies
 
 Lo Tato arribant a R1
 Lo Tato a L2
 Lo Tato no se on....
 Lo Tato al L6 variant GALL BADOC
 Es comença a entre veure "lo Negre"
 Lo Tato al ultim L
Fotocim
    Opinió final de la via: Es una merda, però quan l’acabes penses que no tot-hom te lo “coco” a punt per un “fregao” d’aquestes característiques i això t’omple l’esperit.

   A les “afotos” nomes surt lo Tato- com sempre- i en hi ha poques per que el retratiste no estava per punyetes.

REFLEXIÓ: 

Frase que debería ser frase célebre del siglo:

El principal  problema de  España y de muchos otros países es que quienes eligen a los gobernantes
no son las personas que leen los periódicos, sino los que se limpian el culo con ellos

Autor anónimo pero muy inteligente.
 

7 comentaris:

joan asin ha dit...

L'aventura és l'aventura, què és això per a uns GALLS amb la cresta ben dreta. BONES FESTES al galliner.

Mingo ha dit...

Collons però a on aneu si el dia és molt curt i la via tot i que fotin trams fàcils són els pitjors i els que tardes més temps. Una abraçada i bon Nadal

pepet ha dit...

Es que no tenen coneixament aquestos padrins.....ja pepeijan

LO GALLGUAI

Lo Gall ha dit...

Pos per que ho sapigos, en tota la via, vaig posar un friend i un fissurer, i a la variant, 6 friends. I no menteixo.(lo Paepe ja em te respecte)
LO SERGI

Antonio Anzas ha dit...

Si no me equivoco esa trozo variante es de la "Cuca de Llum" de todas formas tampoco quedaba muy definido y la roca delicada tambien. La "Cuca" nos gusto mucho más....
Bon Nadal de un Caracol M....

Lo Gall ha dit...

Hola Antoñanzas, pues no, no es la "Cuca de la Llum" , esta va por el medio de la placa con una entrada de bloque a buscar un bolt, que si te caes, picas en reunion, intenté el paso de la Cuca de la LLum, pero como vi que esa no era nuestra via, por el grado i por el equipamienrto, me fui a buscar un espolón que hay mas a la izquierda lleno de bloques (de tetris, como dice Luis Alfonso) y que, 40 m. más arriba, se encuentra con la Cuca y con la Vicenç.
Aun tengo los calconcillos en lejia.
LO SERGI

Lo Gall ha dit...

Encara que la via fos com fos, i vau sortir algo escaldats, segurament us vau sentir ben vius per aquells andurrials de racó de món. Apa. Ànims.
Lo Jaume