divendres, 26 d’abril del 2013

DAVID DUAIGÜES. PELADET ORIENTAL - RÚBIES- 180 m / 6a. 27-11-2010





Com que m’han donat permís per a piar en aquest plomífer blog, li he agafat el gustillo i m’he pres la llibertat de penjar-hi una via que ja vam fer ja fa temps, el 2010, però que cal recordar per a que no quedi en l’oblit. vam riure i cacarejar d’allò més, i les plomes les teniem estarrofades per la rasca que fotie. La via té un tall força classicón , on es combinen força tipus d’escalada: diedres, fissures, plaques, desploms... Està parcialment equipada i cal posar alguns friends i tascons; sobretot al llarg 1, 3 i 4. Via recomanable, de molt bona roca típica el Montsec, on cal “pagar” el peatge d’anar fins al poblet de Rúbies, compensat per sol.litud garantitzada , i vistes a la plana de Lleida i a Pirineu si sortim per dalt. Pista per a 4x4 i també amb turisme si es té perícia.
Aproximació: Evident, anar cap a la Portella Blanca i a l’alcada del sòcol trencar per un senderet fitat a l’esquerra fins a peu de via amb alguna que altra grimpada. Descens: També evident, del cim anar cap a l’Est a buscar la Portella Blanca.
Hi vam anar: Lo Juan, lo Miguel Ángel i lo Jaume. Era finals de novembre, i teniem poques hores de llum, però pels que no conegueu la zona, si es va per feina es poden combinar moltes altres vies, totes molt maques i amb el gustasso del calcari de ponent.

Lo Juan recuperant el primer llarg, dient que volia dos carajilletes
Lo Juan encetant la placa del segon llarg
El Juanillo en plena placa
Lo Miguel Ángel en un 6a bo bo...
Al pas bo de 6a, un tram de la via amb força ambient
Lo Jaumet navegant entre les ratlles calcàries típiques de Rúbies
 FOTOCIM.   TRIO DE FAISANS DE PONENT

 LO COLOFÓ, XIST O MORALINA...












2 comentaris:

Anònim ha dit...

SERGI, ja veus que sóc un principiant mediocre en això de piar i ho faig com puc. Si tens suggerències i consells (siguin sexuals o no) me'ls passes. Ens veiem demà a Santllo, (i porta'm la camiseta...). Gràcies. Lo JAUME.

Lo Gall ha dit...

Eii!! Jaume , de mediocre "nada de nada" te'n podria dir uns quants de mediocres en aixo de publicar. N,hi ha que ni s'atreveixen. La redacció de LO GALL pensa que ho fas força be, tot i que cal pulir alguns detalls que ja t'explicare en pic ens vegem. Dema a Sant Llors.
LO SERGI