divendres, 2 de febrer del 2024

Elsa Pataki, 6b+ (150 m), Cingles del Tabac, Mont-Roig

Mola escalar tots tres de nou, després d'una llarga aturada per maternitat. I com no, Ari decideix retornar per la porta gran. Avui tot està controlat (o quasi) i cadascú sap què ha de fer; anem a toc de pito.

Via de J. Marmolejo i J. Mercader, gens comercial, cap expansió, poc repetida,  però Vic ja l'ha fet i ens assegura que val la pena. Quan veiem el primer llarg, ple de matolls, no ho veig gens clar. Surt l'Ari i es baralla una bona estona amb la verdura. Sort que és curt; aquesta és la penyora que pagarem per gaudir dels dos darrers. El segon ja canvia, guapa i llarga escalada en dos trams, amb algun pas a controlar. I com Vic s'enrotlla molt, em deixa el darrer per a mi. Aquest llarg és apoteòsic, un dels millors que escalareu a Mont-Roig. Poc equipat (3 pitons i algun pont de roca que millor no tastar), llarg i prou sostingut. La dificultat està en un tram una mica exposat en el primer terç (abans de l'arbret): a protegir amb cura, alien blau a esquerra i sortida torera a buscar el diedre/fissura. Aquí la cosa canvia una mica, es poden anar posant coses i acaba en un magnífic i gens difícil off-width. Potser tira més cap al 6b que cap al 6b+, però tant fa, és una delícia de llarg.

Baixada ràpida perquè hem d'anar a buscar el petit a la guarderia, els grans al cole, i per rematar, portar-los a extraescolars.  Feia 20 anys que no feia aquestes coses. Això sí que és un bon 6b+.

Material: àliens des del blau, tòtems, Cams #0.5, #1, #4 i #5. Algun tascó mitjà també el podeu emprar

 

Ressenya original "DEL BAR"

 
Ari a l'L1

Vic a l'L2

Segon tram de l'L2

L3

El Cam#5 ha anat viatjant per tot el llarg

Fotocim

Lo Xist

Som uns fluixos