diumenge, 11 de setembre del 2022

Pagesos, 6a (100 m), Agulla del Forat, Mont-Rebei

Res coneixem d'aquesta agulla, així que ens atansem amb precaució i escollim un parell de les vies més factibles. Entrem per Pont de Montanyana, cap al pàrking  de pagament del congost. Paguem els 8 eurets de torn i l'amable senyora del control ens indica que no sortim de la traça i que comprem aigua al xiringuito, no fos cas que patim set. No sé pas com ens ho farem per arribar a peu de via sense sortir del camí, però no li diem res. Sí que li preguntem si les rentadores elèctriques també paguen com els  ginys de combustió, però no sembla entendre la qüestió i es limita a somriure. Molt maja ella. Total, que  us podeu limitar a seguir el caminet del congost i un cop travessat el pont penjat, veureu unes boniques agulles a esquerra. Us salteu les ordenances quan sigueu a l'alçada de les agulles i una curta pujada per on millor pugueu (no està massa fitat) us deixarà al peu de les vies.

Ari i Vic se'n van a la "Centauros del desierto" que pica una mica més. Amb Pepe ens posem a "Pagesos". Poca informació tenim d'aquesta excepte les 3 estrelles de la guia de Luichy. Ens sorprendran tots els llargs; bons de veritat tret, potser, del tercer.  Poc o gens d'equipament i ponts de roca testimonials pel seu estat -millor reforçar-los-.  El grau, apretat de veritat -som a Mont-Rebei- i obligat.

Un primer i curt atlètic. Un segon de fissura ampla bestial amb dos únics pitons a la mateixa alçada, però que es deixa protegir bé. Tercer de xemeneia i placa d'arribada a la role i un darrer amb una bavaresa molt bonica.  La roca, en conjunt, ben bona; calcari d'aquest granulat, molt adherent.

Retireu amb dos ràpels de 45 m cap a la mateixa vessant que heu pujat; us deixaran a prop del peu de via.

Material: àliens, tòtems (repetir intermedis), Cams #3 i #4  (podeu repetir, opcionalment, el #4, però si no el porteu, com és el nostre cas, el podeu anar pujant per la fissura de l'L2 fins a trobar altres emplaçaments)

Ubicació

 
Ressenya cal Gall

Arrencada potent a l'L1

Boníssim i sostingut L2

Ari sortint de la seva R2

Sortint de la xemeneia de l'L3

L4

Vic al primer ràpel

Fotocim

Lo Xist