dijous, 12 de maig del 2022

CAFE COPA I CALIQUENYO , CHOCOLAT - DESTROSSA +-AGULLA DELS PELATS-MONTROIG

 

Avui anirem a tastar dos noves propostes al Montroig , no teníem gens clar on anàvem i en arribar al peu de vies ens han caigut els collons a terra.

De sempre hi ha hagut gent amb dèria per obrir via , en els primers temps tot era per fer i era fàcil trobar línies clares i lògiques a part que el material i les condicions de l’època frenaven a la majoria dels mortals. Amb el temps moltes vies han anat omplint els singles de la nostra terra , també l’arribada del trepant i les noves modes han fet que la quantitat de gent que s’hi veu amb cor ha pujat exponencialment , d’això en resulta que a dia d’avui puguis trobar vies per tot arreu i en una quantitat pot ser ja massa gran , també en resulta que a dia d’avui ja en molts llocs el que toca ara ja i es fa es “buscar petroli “.

El Montroig sempre s’ha caracteritzat per tenir un tipus de via mes aviat d’autoprotecció a mes de la seva característica roca , cosa que frenava la massificació y relegava al lloc a una pausada tranquil·litat cosa que de ben segur els seus habitants agraïen.

Jo no estic pas en contra de les vies LOVE CLIBING  encara que penso que cosir una paret plena de llocs per a un autoassegurament fàcil no es el que toca , però el que per mi no es de rebut es que per poder encabir una via d’aquest estil a un lloc amb les particulars característiques del Montroig algú es pugui creure amb el dret de fer una destrossa d’aquest abast.

Penso que si un pany de paret te la roca delicada o t’hi emparres amb les condicions que la paret imposa o te’n vas a un altre lloc , no te cap solta ni esme fotre aquesta animalada per el sol fet que a tu et be de gust obrir una via d’aquest caire amb un necessari peatge d’haver de fer una malesa d’aquesta grandària.

Sembla que la gent no entén o no vol entendre que el que per a ells es neteja per als habitants de la zona es la mort directament o si mes no perdre espai i condicions del seu medi.

Els rocs ,llastres , terres , plantes , arbres i demes coses que a vosaltres us fan nosa en realitat son el cau el medi o l’amagatall de moltes petites especies d'animalons i plantes , no us hauríeu de poder creure mai en el dret de sobreposar la vostra necessitat de lleure per sobre de la seva vida , no hi ha dret.

Tots vam sortir corrents a denunciar la bestiada que feia la Diputació a la paret de l’OS , ara toca fer el mateix amb la gent que actua igual a qualsevol altra paret.

Després ens queixarem si els rurals o qualsevol altra administració ens mira de reüll i amb mala cara per l’impacte que els escaladors suposem a uns dels medis naturals mes dèbils i precaris.

Cada cop tinc mes clar que de tots els col·lectius que patullen per les nostres muntanyes els escaladors ja som i amb diferencia els mes malmetedors , els menys respectuosos i els que mes i pitjor impacte arrosseguem a un medi tan preciós i precari.

Seria d’agrair que ens feu costat i difusió i entre tots mirem de ficar una mica d’ordre per que al pas que anem ens hi va la continuïtat del nostre esport.

Preguem a tot hom que hi vulgui col·laborar que no hi aneu a trepitjar per allí per tal d’afavorir la regeneració natural sobre tot del peu de via , la feixa i mes que res la canal.

AU SALUT I RESPECTE COLLONS!!!!


SENTENCIAT....


PEU DE VIA , NO FA GAIRE ERA SELVATIC


AIXO ERA UNA CANAL OMBRIVOLA  PLENA DE VIDA , ARA ES TERRA ERMA


CAL TANT ???

EN QUATRE PLUJES TOT A PANDRE PEL CUL.


MIRANT DE PODER EMPASSAR EL MAL RATO


LO XIST

5 comentaris:

Parce ha dit...

Vaig coincidir amb els oberturistes el dia que preparàven els trastos per finalitzar la Chocolat i, ja em va xocar veure'ls amb eines gens habituals en escalada (de vegades penso que el raro sóc jo), però no m'imaginava que la magnitud de la trajedia fos d'aquestes dimensions donada la solera d'algun dels oberturistes. Una pena tot plegat.

pepet ha dit...

Si es tot molt curios i preocupant....

Anònim ha dit...

Ens ho haurem de fer mirar. Jo lo primer. En pic pugui ,em dedicare a rebaixar el nombre de xapes de les vies en les que he participat, sempre que es pugui posar alguna coseta facilment.
LOGALLHIPOCRITA

pepet ha dit...

Jo t'ajudare gustos

Gerard ha dit...

crec que aquestes vies tenen els dies comptats