dijous, 3 de març del 2022

Màquina total, 6a/Ae (240 m), Cap del Ras, Montsec d'Ares

Toca rebuscar què ens falta per aquest pany de paret. Vic i Òscar se'n van a l'excel·lent "Esperando el parche de morfina", mentre que amb l'Ari fullegem la guia de Luichy i, ohhh,  sorpresa, veiem una 4 estrelles que no tenim.

L'aproximació és evident resseguint la més que clara traça de la "Dos tontos muy tontos". Avui hi ha força gent a la paret, en general, i molta en aquesta concorreguda via. La nostra la tenim a la dreta de la "Tope clàssic" i està lliure. Ens enduem una agradable sorpresa: en Marc "Marki" el tenim al costat, obrint el seu nou projecte. Xerrem una mica i ens diu quatre coses de la via. Bon tio el Marc.

L'inici és evident: una corrua de burins vells que s'enfila recte amunt. Fins a la feixa es va obrir el 94. El 2016, Luichy i Dani Martín obren un nou llarg, ara ja amb bolts, llarg que no desentona gens amb el caràcter de la via (dels millors). Continua tres llargs més, però romandran desconeguts: em cau un peu de gat de l'R6 i aprofitem a retirar per la feixa; el fred d'avui és pitjor del que esperàvem i anem una mica primaverals.

La via és ben bona. Algun tram d'Ae és massa difícil en lliure; d'altres, sortiran o no, però es deixen provar. Roca excel·lent, ben assegurada, això sí, amb burins ben vells. Les reunions amb bolts.

Material: Tòtems fins al roig per a l'L6

 

Ressenya d'en Joan Jové tunejada

Foto del Marc. Borinotades només començar


 

L1

En Marc al seu nou projecte

L'Ari a l'L4

L6

FotoPàrking

Lo Xist