dijous, 3 de juny del 2021

Pau Ranger, VI- (180 m), Paret de l'Extrem, Mont-Roig

Sempre m'han agradat les vies de Tonet, però aquesta serà l'excepció a la regla. Encara que fumiguessin els primers 3 llargs, continuarien sent d'allò més normal. Ara són exhuberants. I únicament si se li passa la "karcher" a l'arribada a la R3 quedaria un bon L3, perquè està ple de merda. Això sí, L4 i L5 són boníssims. La placa 00 (o posa.li ous) m'agrada tant que decideixo recórrer-la tota fins a trobar la nova via del Salla (PSVM) i em planto a la seva R3. Caldrà seguir la feixa per tornar-nos a posar a lloc. Per cert, a l'R4 (pitó + spit) no busqueu el pitó.  

Aquest L4 té una sortida molt potent (6b/+) però no obligada, es protegeix bé. La placa, malgrat el que sembli, tampoc és de mal protegir, però cal aguantar. El darrer llarg torna  a ser espectacular, i sensiblement més senzill que la resta.

Les poques proteccions fixes que té li donen caràcter, i obliguen a navegar i prendre decisions, de vegades, no encertades. Però és la part bonica d'aquesta escalada. El contrapunt serà la brutícia i els matollars deguts a les escasses repeticions. A la internet sols apareixen piulades de l'Edu, Vic i Parce, o sigui, una clàssica en tota regla. Agafeu xerrac i raspall, i animeu-vos; val la pena.

Material: àliens, tòtems, Cams #0.75,1,3,4, tascons

 

Resse original tunejada

 

Ari a l'L1, després del primer matollar

L2. A punt de trobar l'únic spit. Ben posat en zona complicada

Arribant  a l'R2

Inici de l'L4

L5

Fotocim

Lo Xist


Pepe, Il Gioccondo