dijous, 18 de febrer del 2021

Amics del Taco, V+ (150 m), Pilar sin brillo, Mont-roig

Avui escollim entrenament de baixa intensitat en una via poc feta, o almenys, amb poques entrades a la xarxa. Proposta de Marmolejo i Cauvet del 1992 que vista des de baix no atrau gaire, tret del darrer llarg sota un sostre espectacular, però que quan t'hi poses, cada llarg resulta bonic.
La via ens resulta ambígua; en primer lloc pel nom, ja que els més joves de la cordada pensen que això del "taco" fa referència als antics tascons de fusta. Què sinó? En segon lloc,  la manca de ressenya -no havíem consultat l'excel·lent que en va fer Parce- fa que intentem seguir fil per randa la foto del llibre "Mont-roig" i clar, no sempre l'encerten.

Al primer llarg comença Vic buscant per les plaques de l'esperó, no troba res, i finalment decideix encarar-se seguint un trajecte més clàssic, començant empegat a l'Albínix, i efectivament, seguint l'evident fissura troba el primer clau. Bon llarg però embardissat, amb una arribada a reunió selvàtica. Segueix ell mateix pel segon, i com li va passar també a Parce, li fem seguir a l'esquerra del diedre -com sembla marcar la ratlla del llibre- i es troba amb un pas dur i de mal protegir. Resulta que des del primer pitó es veu un pont de roca ben gran, que ell no veu i que obliga a fer una petita travessa a dreta i pujar per l'evident i ampla escletxa. Al tercer surto per terreny fàcil, passo la R3 (pitó i spit, l'única que sembla còmoda de tota la via) i segueixo cap al petit sostre; duret i mala roca, amb blocs que fan una mica de por. Escalar cap a endins, i reunió incòmoda sobre un arbret.  Acaba l'Ari per un bon llarg sota el sostre, fàcil però aquestes escalades en flanqueig sempre fan una mica de por.

Potser no és una gran via, però ens ho hem passat força bé. Tots els seu llargs tenen el seu què. Caldria tornar-hi amb un xerrac.


Itinerari

Bona ressenya del Parce

Vic, per aquí no !

L1. Per aquí sí


L2. Per aquí tampoc. Més a la dreta






L3+L4

Ari a l'L5


L5


Fotocim


Lo Xist  (Què beveu?)



2 comentaris:

Anònim ha dit...

NO HO VOLDRIA ASSEGURAR, PERO SI LA MEMORIA NO EM FALLA, LO DE "ELS AMICS DEL TACO" VE DE QUE TOTS EREN UNS MAL PARLATS I ANAVEN PUJANT PER LES PARETS DIEN BLASFEMIES ENORMES QUE EN AQUEST BLOC NO SERIA POLITICAMENT CORRECTE DIR. LES MALES LLENGÜES DEIEN QUE VENIE PEL NOM QUE SE LI DONAE A LA PEDRA DE HAXIS(jesus) PERO TOT ERA PER FER MALA PROPAGANDA. LO QUE JO US DIGA QUE JA SOC PERSONA DE RISC I JA NO ESTIC PER HOSTIES!
LOGALLSEMPITERN

blog del guillem ha dit...

Hi ha un refrany de les males llengües, llengües "bi-pirines" que diu
"Si ha viejo quieres llegar... No vallas a las vias del Marmolejo"
Eppp amb "carinyu"
Guillem