dimecres, 3 de juny del 2020

Via del sostre llis, 6a+ (130 m./Emissions 0), Conclues de Millà

No hi ha mal que cent anys duri. I tornem, poc a poc, a fer allò que ens agrada. Una mica més vells, una mica més desorientats, amb la sensació que les coses tornaran a lloc tard o aviat. O potser, millor que no tornin, o ho facin d'una manera diferent.

Així doncs, intentem donar un cop de mà cap a una "nova normalitat" una mica més sostenible, i ens plantegem  una visita a les Conclues de Millà reduint les emissions de carboni. Sortim amb les bicis carregades des del Port d'Àger, i tornarem en un llarg descens fins Les Avellanes. Rebutgem la idea original de sortir i arribar des de les Avellanes per massa dura, tot i que acabarem acumulant uns 600 mts (sense comptar l'escalada). La pujada fins al Pla de les Bruixes és una mica empudegadora pel fang acumulat, però el pla està esplèndid. Un lloc màgic. I d'aquí enfilem la baixada pel Barranc del Rei fins al final d'una pista (per dir-li d'alguna manera) amb una vegetació exuberant, on deixem les bicis i enfilem la pujada a peu fins el Puig. A buscar la Canal de la Pedra Travada, que emprarem de descens. No ens caldrà rapelar, ja que trobem 3 o 4 cordes fixes en molt bon estat.      

Sols Vic havia visitat les vies del Puig de Millà, i ja ens avisa que allò és territori dels germans Ullastre; grau apretat i proteccions les mínimes. Localitzar la via és senzill. Sota un enorme sostre a  uns 15' direcció nord del final del descens. Els primers llargs són senzill, tot i que amb pedra dubtosa a trams. Puc ubicar proteccions bé al llocs més difícils. Als dos següents li fot Vic, amb un quart llarg de currar-s'ho en sèrio i bastant de jeta pel meu gust. I al darrer llarg, una estreta xemeneia, aviem l'Ari. S'ho fa de forma magistral, i de fet, no arriba a posar cap dels cam#4 que portem. Havíem agafat un cam#5 però ens l'hem oblidat al cotxe. Jo la trobo infumable. Això no és lo meu. Se m'enganxa tot entre les dues parets, el cap, la cadera, pujo/baixo/giro, i surto més per vergonya torera que per altra cosa. V+ diu la resse. Altres li posen 6a+. Jo la dinamitaria. I compte que protegir-la no ho he vist fàcil. Però millor parleu amb el vostre especialista en escanyalls.

Ara ja sols toca baixar a les bicis, pujar el barranc del Rei, i un llarg i agradable descens fins Les Avellanes, on ens esperen mooooltes birres. I aprofitar-nos d'alguna ànima generosa que ens pugi al Coll d'Àger ja que, llestos nosaltres, tenim les claus dels cotxes inferiors tancades al cotxe superior.

Material: àliens, tòtems, cams #2,#3,#4. Repetim el #3 i el #4 però no els hem emprat

Track: Aquí

Ressenya original tunejada

Recorregut

Carregats coma someres

Pla de les Bruixes

Bici  Pàrking

Vistes. A les dreta, les conclues

L1

L2

Vic a l'L3

L4

Ari a l'L5

Fotocim a distància normativa

Natura exuberant
Lo Xist


1 comentari:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona pel Duatló ! després de tants dies de no poder sortir, haureu xalat com mai !