divendres, 26 de juliol del 2019

Liberazione, 6b+/Ae (V+ ob, 170 m.), Sentinella dels tres ponts


Seguint amb la recuperació, l'Ari proposa visitar Sant Honorat, i atansar-nos a una via 4 estels i ben equipada. El lloc em sorprèn. Mai hi havia estat. És preciós, i l'aproximació una delícia malgrat la canícula. Avui pinten bastos. El track d'aproximació el trobareu a escalatroncs. Si fa molta calor, procureu retirar abans de les dues, que és quan entra el sol als darrers llargs. 

La via és molt bona. Sense ser complicada, ja que per sobre del V+ tot està ben equipat, quan el grau baixa els "alejes" són seriosos. Com a mostra l'L4 amb 5 expansions per a 40 m., 4  de les quals es concentren en els dos passos que té el llarg.

Comença l'Ari amb un L1 ben extraplomadet amb una sortida de l'Ae delicada. L'L2 segueix la tònica, però més senzill. L'L3 també arrenca amb un Ae, però com vaig de segon el provo i li veig color. No deu ser més de 6b/+. Surto a l'L4 on la dificultat està en un bombet bastant a bloc, però que es deixa fer al segon pegue, i una arribada a la role fàcil però expo. És conglo i no te'n pots refiar de tot. Aquesta tendència segueix igual al darrer llarg.

La retirada la fem rapelant. Segui la carena en direcció nord uns 10 m. i trobareu el primer ràpel en una sabina que us deixa en un coll. En aquest coll, el segon ràpel el trobareu en un altra sabina a 5 mts d'on heu acabat, tocant a la paret nord. Aquest segon ràpel és curt, rapelant empegats a la paret trobareu una instal·lació amb anelles. D'aquí un 3er ràpel molt llarg, al límit de la corda us deixa en una quarta instal·lació (busqueu-la a la dreta de la línia de baixada mirant la paret). I ja a peu de via.   

Material. 12 cintes i un parell d'estreps.

Ressenya d'Escalatroncs tunejada

Traçat


Aproximació

L1

L2

L3

L4

L5

Fotocim

Al rentador de Peramola
Lo Xist