dimecres, 20 de març del 2019

Fesderico, 7a+ (6b/c obligat, 125 mts), Roca Alta

Aquesta és bona. Cada llarg té la seva cosa i és ben bonic al seu estil.

Llàstima que l'L1 t'agafa en fred i m'obliga a fer un parell de descansos. Ben equipat, es pateix poc, però els primers 20 mts. són de tibar sense parar.

A l'L2 surt Roger, amb uns darrers metres fàcils però sobre una roca collonuda. De gaudir.

L'L3 és el més compromès. Compte a l'arribada a la segona xapa. Ja anàvem avisats per la resse de Luichy, on comenta a la seva piulada que es passa de Bambi a Freddy Kruger en un plis. Potser no tant, però cal mirar-s'ho. Passat el primer spit tindreu una tirada de 3/4 mts, gens fàcil, i amb una caiguda que us deixa de nou a la role. A partir d'aquí un disfrute. Passat un pitó que us marca el flanqueig, ve la seqüència dura del llarg protegida amb 4 spits. Surto del primer massa directe i he de recular, penjar-me i tornar a provar. L'arribada al sostre és una mica roma, difícil de protegir i amb un cert aleje. Poso un ganxo d'assegurança per allò de que almenys, alguna cosa frenarà.

Acaba Roger amb un L4 curt, facilet i excepcional.  Dos ràpels directes us deixaran a peu de paret.

El grau m'ha semblat més encertat el del llibre que el de la ressenya de Luichy. I ja no parlem de les ressenyes que volten dels manolos que ho rebaixen a 6c. Això sí, d'obligat 6c potser em sembla una mica massa.

Bona escalada, compañero !

Material:  16 cintes, joc de tòtems (el carabassa no cal) i si voleu, un ganxo us protegirà l'arribada al sostre de l'L3.

Del llibre "Vilanova de Meià y zonas cercanas", L. Alfonso y X. Buxó

Luichy-resse

Trepada a la R0

L1

Roger al L2
L3

Arribada a la R3

L4

Fotocim ...

... i avall
Lo Xist  (9 b/c)