dijous, 18 d’octubre del 2018

Laberint en un temps, V+/A1 (140 mts) + Atlantis, 6a+/A1+ (120 mts), L'Extrem, Montroig

Comencem la temporada al sol amb dues vies que no havíem fet. Laberint és una bona via, però l'Atlantis resultarà encara millor, malgrat els estels de la Guia ens diguin el contrari. L'aproximació la fem pel camí del coll d'Orenga, resseguint la paret per sota, fins trobar la canal de la Gans and Roses, que pujarem sense encordar-nos fins la R0 de la Laberint.

L'L1 de la Laberint ben bé podria ser 6a (pot enllaçar-se amb L2). L2 i L3 de tràmit ens deixen al peu dels els dos millors llargs de la via. L'L4 és una fissura dreta, que no sembla complicada, però que s'ha de protegir fins el primer spit 10 mts amunt. Se l'a curra bé l'Ari, amb una arribada a la R4 força atlètica i sostinguda. Sense necessitat d'equipar, el llarg surt bé en lliure (6c si fa o no fa), però equipant ja n'haguéssim parlat. L'L5 és molt bonic també, amb un final sorprenent.

Per baixar a la feixa de nou agafem els ràpels de la via de la Lara, 10 mts a la dreta (est) trobareu la instal·lació. En 2 ràpels de  menys de 60 mts torneu a estar a peu de via.

L'Atlantis ens sorprèn gratament. Nico (and Cia.) olé vosaltres, quin jetorro que gastàveu. L'L1 és un bon filtre, amb una arrencada en A1 de sostre que es torna a currar l'Ari i que no em plantejo en lliure ni fart de vi. Compte el 6a+ de la resta del llarg. A escalar els 30 mts que us queden de llarg amb un parell o 3 d'expansions, i poca cosa que poder posar de bon fiar. L'L2 és boníssim, creuant la canal de la Gans & Roses, a buscar la reunió  (una mica més amunt d'on indica la foto de la guia), sobre bona roca, vertical, sostingut, amb poques expansions però amb més possibilitats de protecció que l'anterior.  I l'L3 és de pandereta. Roca boníssima i amb una sortida de 6a que et deixa planxadet.

Tornem a rapelar enlloc de baixar pel camí que puja al refugi del xut, perquè trastejant m'ha caigut un àlien i està a peu de via.

Excel·lent proposta per omplir tot el dia escalant, i cap al bar que ja és fa fosc.


Material: Com ens hem deixat els tascons, i la guia fa èmfasi en la seva utilització, portem tots els friends que podem: àliens, C3, tòtems, Cams #0.5, #1, #3, i #4 (aquest darrer solament per a l'L1 de l'Atlantis)

Ressenya de la Guia d'Escalades al Montroig

Ressnya no sé d'on
Ressenya original de l'Atlantis


Laberint. L2


Laberint. L3


Laberint. L4 
Laberint L5



Atlantis. L1


Atlantis. L2


Atlantis. L3

Fotocim
Lo Xist

6 comentaris:

Albert ha dit...

La topo de la laberint en el temps és de blocempotrat.

El L4 de la Laberint dius 6c o 6a?

Csar Fdez ha dit...

En lliure 6c. La ressenya de Bloc Empotrat on diu A1 (3p 6a) suposo que vol dir A1/6a, perquè 6a ni de broma

Albert ha dit...

A mi em va tocar de segon. Hi ha molta diferència entre anar de segon o de primer col·locant els trastos. Costa molt de graduar...

Unknown ha dit...

voleu fer una via canyera feu la Winstak rut, no os deixara indiferents..Lo Tonet es va currar la entrada de la via en lliure nomes os dic aixó, la resta a mitxes i lo L.Marin de soport moral.

Unknown ha dit...

una coseta el grau i el equipament es el d'avans, de la epoca juassssjuass

Ylerget ha dit...

molt bona la winstack i amb ponts de roca retros ;-)