dimarts, 22 de desembre del 2015

Terra Ferma, 6b/MD+, 130 mts + Metallica 6b+/A1/MD+, 130 mts. Montroig, Pilar Sin Brillo

Quedo amb Salla per ajudar-lo a enllestir la seva croada col·leccionista de vies al Montroig. Escollim dos vies properes, de manera que podrem intentar-les al dia. Les dues ens han agradat força. Fem l'aproximació per baix, remuntant el camí que porta al refugi del xut. L'inici és clar passat uns gran sostres, per una canal amagada.

Terra Ferma. Amb la marca Ballart ens esperàvem menys proteccions. Trobarem bolts de 8 mm. 4 a cada llarg, excepte al darrer que n'hi ha 3. Un bolt amb una xapa cutre a peu de via marca l'inici. Portem de tot, tascons, aliens, totems i cams fins al 3.5. La roca és diversa; trams tetris a vigilar, trams amb roca excel·lent i d'altres, pocs, amb calcari descompost.   L2 espectacular, llarg. Quan arribeu a la feixa on sembla que hi ha d'haver la reunió, seguiu 3 o 4 mts amunt i la trobareu a la feixa següent. L4 de sortida potent. Aire entre el 1er i 2on bolt, de manera que no val a caure si no es vol repicar al relleix, de manera que el grau és bastant obligat. Decidim rappelar i deixar els rappels muntats. Ḧem deixat la R4 i la R2 amb cordinos i mallons. En 2 rappels sereu abaix. Aprofiteu la R3 per fer córrer el nus avall, ja que us sobra corda.

Metallica. De la factoria Marmolejo el registre canvia. Trobarem menys proteccions. Deixem el C3.5 i ens tornem a endur tot. L1 dur que es curra Salla. Entrada de V+ (dur) fins a la panxa A1. Pitó (compte que belluga, no estaria de més pegar-li 4  martellades) i pont de roca a l'entrada que us permetran posar un friend des d'on penjar un strep i anar  a xapar el segon pitó a la sortida de la panxa. D'aquí 2 spits i fora. L2 amb sortida  de V+ neta per serrar les dents. Reunió en un pont de roca en una feixa. L3 amb un pitó d'inici que marca una fissura a esquerra on cal tibar, i sortida cap a la vertical amb el pas de 6a (també dur) protegit per un spit. L4 de 6b+ amb dos panxes i un spit a cadascuna. El primer es xapa bé, però al segon s'hi ha d'arribar. A mi el grau em torna a semblar prou obligat. Sortida ja més fàcil, però per terreny tetris, a esquerra, fins llaçar una sabina (on hi ha un cinta camuflada i putrefacta que no hem tocat).

Fotocim sota la lluna i cap abaix caminant abans que ens agafi el negre. En 15' som a peu de via i en 15' més al cotxe, tot just enfosquint-se.
Ressenya extreta de la Guia del Montroig 2014 amb permís dels autors



TerraFerma. L1
TerraFerma. Inici L2


TerraFerma. L3



TerraFerma. L4. 

Metallica. L1 a l'A1



Metallica. L2

Metallica. L3

Metallica. L4

Moonlight selfie
Zona on s'ubiquen les dues línies


Lo Xist post-20-D




3 comentaris:

LO SERGI ha dit...

EL DIT DE LA RESSENYA T'EL PODRIES FOTRE EN UN PUESTO QUE SE JO I TU TAMBE
LO SERGIANONIM

pepet ha dit...

QUE MARICON AQUESTES LES TENIA PENDENTES!!!!
ETS UN ESQUIROL

Csar Fdez ha dit...

Jo també us estimo molt. Bon nadal al corral