diumenge, 2 de juny del 2013

1 de Juny de 2013-ABELLA DE LA CONCA-Roca Viella-JUANJO GARRA 175m. 6a+

 
Ressenya Made in Lo GALL
Situació a la paret
Acces a la zona
Aproximació i baixada

AIXI HA ANAT LA PELICULA

     Tot va començar un dia en el que dos intrèpids GALLS van pensar , cosa poc freqüent, en dedicar-li una via al nostre Gall Juan (pa dentro), lo Gutiérrez, per la seva labor obrint vies per a tots els gustos, edats i ideologies.

     Ves per on que van triar una pedrota oblidada en un racó preciós del nostre Prepirineu i que es troba a Abella de la Conca. Cap allí se’n van anar i obriren un bonic itinerari que va fer caure les llàgrimes al nostre amic  Juan Gutiérrez.

     El que poc s’esperaven es el que vindria després, tot i que era fàcil de preveure ,i es que al Juan no se li pot ensenyar parets verges, ràpidament la seva neurona comença a fer línies per les verticals i en un moment te decidit que allí si ha de fer mes coses. Frase del dia de la inauguració de la “Lo Puto Amo”: -“Sergio tu y yo vamos a abrir aquí una via ..., que aún no he abierto ninguna contigo”. Resposta del Sergi: -“ Juan, no me toques los cojones” (es un mal parlat). Es va posar pesat i li vaig dir que si. Li volíem posar “Lo Gall de la Conca” però en assabentar-me de que lo Juanito (Pinto pa los amigos) feia anys , vàrem decidir de dedicar-li a ell, d’aquí lo de “Lo Gall Pinto”. Mentres tant lo Miguel Angel i lo David anaven fabricant "Los Aberronchaos", per alló de que "Todo cabe si hay sitio"

     El dia de la inauguració, lo Pinto no va venir, per lo que vàrem tornar el dissabte següent , lo Nico li va dir al Pinto: “Cabronás quina via mes guapa que t’han dedicat” i lo Pinto ho va gravar a la seva neurona.

     Ara entra lo Pepe en acció. Com que te un bon ull clínic per veure línies màgiques per les parets, un bon dia em diu d’anar a obrir un altra via a Abella , a lo que li responc que..”Al final em faran Alcalde del poble”.. i que no en tinc ganes. Ell, lluny de fes enrere truca al Juanito i li fa la proposta. Lo Juanito li diu que .. Vale! A condició que estigui dedicada al Nico, recordant la frase que li va dir el dia de la repetició de la “Lo Gall Pinto”.

     Dit i fet, lo Pepe agafa al Pinto i els trastes i en un dia casi se fa la via. Em truca i em diu que la via es dirà “Lo Gran Lastir” i anirà dedicada al Nico. Jo preparo la ressenya, la anem a netejar un dia de fred de collons i ja casi tot es a punt per la inauguració. El Nico en esta  assabentat i força content, encara que no ho demostri (es un GALL dur, lo Nico). Ves per on que lo nostre amic Juanjo Garra , mor al Himàlaia i lo Nico proposa canviar el nom de la via i dedicar-li a ell. Truca al Pepe i després a mi exposant la proposta, lo Pepe diu .. endavant i tots els demes darrera d’ell. Així es com rendim tribut al Juanjo posant el seu nom a un petit itinerari en el bell mig de la Conca Dellà.
 Aixo fa mala pinta
 Lo Paepe posant la role del cim i panoramica de la pedrota
 Lo Paepe i lo Nico al L1
 Lo Paepe a peu de via
Lo Nico i lo Paepe al L2 
 Lo Sergi al L2
 Lo Nico al L3
 Lo Nico al L3
 Lo Nico i lo Paepe al L3
 Lo Sergi i lo Josep Anton al L3
 Lo Nico al L4 i lo Paepe a la R 3
 Lo Nico al L4 i lo Josep Anton i lo Tato a R3
Lo Josep Anton i lo Tato al L4 i lo Paepe obrint el L5 
 Lo Paepe obrint el L5
  Lo Paepe obrint el L5
 Lo Josep Anton i lo Tato al L5

LA VIA EN SI

   Parlant de la via. Lo Pepe, seguint els seus criteris personal,  s’ha “currat” una via que .. Deu n’hi do. La ha oberta per baix en dos atacs i una neteja. Esta poc equipada i cal escalar de valent . La línia esta ben trobada i la roca va de bona a molt bona, tot i que al primer llarg cal tenir cura d’unes columnes de blocs, tipus armari i que mes val no posar-se amb ells i deixar-los tranquils. Tots los demes que l’hem acompanyat hem sigut simples espectadors de lo que ell anava fent. Les assegurances fixes son poques i cal equipar amb coneixement, tot i que es poden posar força “catxarros”. Esperem que us agradi, i si no , ja sabeu que als del GALL tant se’ns en fot.

     El dia al final es va comportar, tot i que bufava el vent. Durant l’escalada va aparèixer  un solitari que va resultar ser el Rafel, un bon company de Balaguer i amb ell varem omplir la Fotocim


 Fotocim

LO XIST:
Un profesor está almorzando en el comedor de la Universidad.

Un alumno viene con su bandeja y se sienta al lado del profesor
El profesor, altanero, le dice:
-" Un puerco y un pájaro, no se sientan a comer juntos".
A lo que contesta el alumno:
-"Pues me voy volando", y se cambia de mesa.

El profesor verde de rabia, decide aplazarlo en el próximo examen, pero el
alumno responde con brillantez a todas las preguntas.

Entonces le hace la siguiente pregunta:
-"Ud. está caminando por la calle y se encuentra con una bolsa, dentro de
ella está la sabiduría y mucho dinero, ¿cuál de los dos se lleva?"
El alumno responde sin titubear:
-"¡¡¡El dinero!!!"
El profesor le dice:
-"Yo, en su lugar, hubiera agarrado la sabiduría, ¿no le parece?"

-"Cada uno toma lo que no tiene, responde el alumno"
El profesor, histérico ya, escribe en la hoja del examen:
¡¡¡¡Idiota!!!

Y se la devuelve.
El alumno toma la hoja y se sienta.

Al cabo de unos minutos se dirige al profesor y le dice:
-"Señor, me ha firmado la hoja pero no me puso la nota".
 

4 comentaris:

neskalatzaileak ha dit...

Tanto en esta apertura como en las anteriores a parte de buen rollo de los Gallos, se denota compañerismo y cariño.
Me quito la txapela, porque siguen prevaleciendo los valores ante los egos personales. Los Gall lo hacen notar en sus aperturas. y coñoooo a ver si vamos a probarla.
Este finde casi casi nos vemos.... Los caracoles nos dijeron que coincidieron con vosotros en el bareto, nosotras nerviositas perdidas ya estabamos en el prado de Montrebei... La proxima nos vemos fijo...

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la nova via i per la dedicatòria !!

Salut i a escalar

Lo Gall ha dit...

Ya nos dijeron que tenian que irse deprisa sin hacer "chupito", que unas Neskas ardian de deseos en verlos, no se bien para que tema. Imaginate unos Gallos muriendose de envidia. Voy a poner en marcha el mecanismo para la comilona fraternal entre parroquianos

Lo Gall ha dit...

Gracies Joan , ara el sector comença a tenir feinar a fer