diumenge, 8 de maig del 2011

7 de Maig de 2011-SANT LLORENÇ DE MONTGAI-PARET DE L'OS-NINXOL-90 M. A1e,V+ (sortida per LA BALMA)

     Aquesta vegada decidim amb lo Nico d’anar a Riglos. Truca lo Tato i ens diu que també s’apunta però que el temps anuncia “palomo”. Després truca lo Juanito i ja tenim dos cordades.
    Al cap d’una estona truca lo Nico i corrobora lo del “palomo” així que: SEMPRE ENS QUEDARA SANT LLORENÇ. A les 9.00 a.m. al bar del Jaume.
    Dit i fet. A les 9 ja estem demanant l’entrepà corresponent, com marquen els canons, i després d’una hora llarga decidim d’anar a fer  la via “Nínxol” a la paret de l’Os i sortir pels últims llargs de “la Balma” . Aixequem el cul  i cap a la feina.
Ressenya del 76 feta pel Sergi
Ressenya sortida la Balma (del Juan)


                
                                  
     La “Nínxol” es una via clàssica de la paret de l’Os. Es va obrir al 71 i va tenir força concurrència, però últimament no es fa gaire, tot i que esta re equipada amb parabolts. Inicialment es feia en  6 llargs però ara es pot fer en 3. Cal portar 17 cintes i algun friend  per si de cas (nosaltres n’hem posat dos). La via es va allargá en la ultima tirada per tenir una sortida mes neta. En acabar la via es poden fer els dos últims llargs de la via de la Balma (recomanable. Es poden  fer en un sol llarg) que es el que hem fet nosaltres.
     Aquesta ressenya es del any 76 quan la vaig fer per primera vegada i la vaig dibuixar (lo Sergi) i hi podreu aprecia que el grau en aquells temps costava que el pugessin, tot i que anàvem  amb bota rígida i mosquetó directe a la xapa (estàvem fets uns manolos). En vermell us poso tal i com es fa ara.
     La via te passos curiosos al 2n llarg ,en el final del diedre, i en el flanqueig del 3e. Aquí abans en hi havia una llastra molt gran plana i fisurada, però ja se sap, la pedra sempre cau avall i això es lo que va passar un bon dia , va fer un forat de collons a la carretera.

Lo Nico i lo Tato al L1
Lo Nico al L1
lo Nico a la placa del L1(antigament L3)

 lo Tato abarallantse amb els "pedals"   
                            
               lo Juanito fent lo "perro"                                                  

 lo Tato arribant a R1

     Com a nota anecdòtica del dia cal dir que lo Juanito s’ha dedicat a fer “lo perro” i ni s’ha encordat, i lo Tato s’ha esgotat en el primer llarg (massa temps sense fotre res, s’acaba pagant)


lo Sergi al L2 (antigament L4)


ultims llargs de la Balma

lo Nico a la role abans de l'ultim llarg 


 lo Sergi a l'ultim llarg de la Balma


 Lo Nico aribant al cim




     Així doncs  ens la hem “currat” lo Nico i lo Sergi. Hem tingut sort i lo “palomo” ens ha respectat ,tret d’algun plugim. Recomanem fer el llarg últim de la via de la Balma, esta molt ben  assegurat i es per sortir satisfet.


Fotocim

     En acabar la via ens varem trobar amb lo Juan que esta obrint una via nova a la paret del Remacha. us tindrem informats.
 Lo Juan obrint via

Floreta del dia amb "okupa"


L'ACUDIT


1 comentari:

Anònim ha dit...

membres de LoGall. soc Jaume. ja hem acabat la via amb el Juanito. Es va deixar una resenya provisional al llibre de piades de Santllo. quan tingui la definitiva la deixaré al Bar i si em fas arribar un correu te l'envio via mail. Lo meu es jaume212@gmail.com. Ala! taluego!