dilluns, 29 de juliol del 2024

VIA NÚRIA V/Ae (6b+) 215m.-SANT HONORAT-ALT URGELL

 

Per fi !!! després d’anys i panys ha arribat el moment de fer aquesta famosa via que tothom te feta i a cal Gall encara era una fita.

La cagada es que proposo aquesta via per suposadament ser a l’ombra , i res de res , entre l’orientació i la poca verticalitat fa que pràcticament sempre escalis en roca a l’ombra i a tu lo Llorenç et te ben però que ben encarat i quant no sereu totalment al vat del sol , si la voleu a l’ombra us caldrà ascalar-la de nit.

Tot i que nosaltres no som pas massa de conglomerat , mai ens ha cridat  , aquesta si que calia fer-la , es a la nostra província i la terra crida.

Direm primer que no tenim res contra el conglomerat , es mes creiem que es una roca tècnica que demana traça , però... però... sempre ens ha semblat , i no som els únics de Lleida que així pensa, que es una ascalada una mica monòtona , a part que la falta de costum li dona un punt de cul apret al veure que t’has de ficar de peus i tibar de codolets que no donen tota la confiança del mon. Dir que no ens ha saltat res , es una via molt transitada i en conseqüència ben testada.

Es per això que tot i que la via ens ha agradat , sobre tot al César...., tampoc la ficaríem en un podi per ella sola. Ara això si , si el que valores es tota la sortida en conjunt mereix un 10.

L’aproximació per la cara nord des de el coll es espatarrant de bonica i aèria , el cim es dels millors de la província i la tornada al coll de traca i mocador , un lloc preciós preciós .

Els dos Ae surten en lliure , sols que el segon si vas de primer cal vigilar per que es pot picar si la cosa no surt be , no hi avia consens en els graus i aquí us ficarem la part alta de la forquilla per no haver  de sentir-vos si es el cas que ens equivoquem.

L’equipament no entraria dintre del concepte de Love Climb d’avui dia , a cops cal deixar l’assegurança a una certa distancia.

Es prudent portar un tòtem verd o lila en sols un punt concret del segon llarg , o això o excursioneta de bagall i barralet.

La part final te roca a controlar , no es per esfarair-se per que esta cusida però si que  caldrà anar a l’aguait.


 







CREÏEM QUE RESSENYA DEL SR. BALLART , TUNEJADA

 LO XIST





dilluns, 15 de juliol del 2024

Pas per le cul, 6a (100 m), Sector Kuestelon, Camarasa

El desglaç del permafrost està deixant a la vista noves línies que Lady Cacharrito i Emili no triguen a aprofitar, alhora que provoca despreniments que fan esgarrifar els frikis del Kuestelón.
Mentre aquest parell, junt amb Codi, enllesteixen la línia, amb Pepe i Jesús pugem per la veïna "Que bé que em vas". Rapelem i ens dirigim cap a la nova.

Bona via, ben fàcil,  que té un segon llarg excepcional. Bona manera de passar el dia a l'ombra i que permet combinar amb qualsevol de les altres 3 que tenen al sector.

Per cert, el nom de la via surt d'un cap de setmana d'alcohol, riures i escalades per la Costa Brava, però ningú recorda per quins set sous. Coses de l'edat.

Material: àliens, tòtems i Cam #3


Ubicació


Resse Cal Gall

Pepe a l'L1

Arribant a l'R1


Inici de l'L2

L3

Fotocim

Lo Xist

Dedicat a JuanGGGG, que té retenció de líquids