diumenge, 21 de novembre del 2021

Senda de los huesos, 6b (170 m); Parle, 6a+ (60 m), Serra de Toix, Alacant

Després d'un dia de descans obligat per la meteo, ens arribem a la Serra de Toix; un lloc sorprenent, farcit de vies d'esportiva i algunes d'uns pocs llargs.

L'aproximació la fem des d'una de les innumerables urbanitzacions que maltracten tota la Costa de Llevant (Urbanització Maryvilla, prop d'Altea). Seguiu el track  i trobareu dos punts de ràpel: el primer us du a l'inici de la "Senda de los huesos", passant per sobre d'una escala que empraven els pescadors per sortir de l'espadat; el segon, al costat d'un forat, es pot emprar per accedir a la "Parle" i veïnes.

Fem el primer ràpel per començar "Senda de los huesos". Mentre Pepe i Jesús arrenquen, ens entretenim "calentant" en una via d'esportiva que ens ha semblat assequible; n'està farcit, i escollim una que, tot i fer marranades, no ens deixa arribar a la role. Resultarà ser un bonic 8a+. Tenim bon ull. "Senda" és una bona via, amb algun llarg de flanqueig on cal parar compte si no vols acabar ben remullat, i relativament poc equipada. Amb l'empanamenta que ens caracteritza, no fem cas de la ressenya, i sols portem alguns aliens. Trobarem a faltar algun friend més gran a les travessies més compromeses. Particularment rara la tercera, on Ari troba un pitó que, al meu pas, saltarà tot just tocar-lo. De la darrera reunió em despengen -és aèria i incomoda per a 3- i arribo al peu del penya-segat amb 60 m; Ari i Vic rapelaran -no us deixeu de passar un mosquetó a mig descens deixat per a tal fi- i anem a buscar la "Parle".

"Parle" és espectacular per la seva sortida a través dels forats de la cúpula zenital. Es poden empalmar els dos darrers llargs per evitar una incòmoda R2.

Material: aliens i tòtems per la "Senda de los huesos"

 

Accés

Del "Desnivel" #418

 


Ressenyes de la internet

Aproximació

Pepe al ràpel

Ràpel

Cap a peu de via

Vic "escalfant"

Jesús a l'L1 de la "Senda"

Ari al mateix L1


Ari al delicat flanqueig L3 i Pepe a l'L4

Boníssim L4

L5 final

Jesús a l'L2 de la "Parle"

I seguint a empalmar l'L3 i empudegar uns pobres guiris que estaven suant tinta

Vic a l'L3 de la "Parle"

Fotocim

Lo Xist

Art jònic invertit