dilluns, 28 de gener del 2019

VIA NINXOL 100m. V-A0 ( 6B) - PARET DE L'OS -SANT LLORENÇ DE MONTGAI


Avui us presentem una de les primeres vies de la paret del OS.

Com a totes les vies d’aquesta paret caldrà prendre cura en l’aproximació , no fos cas que us emboliqueu , la complexitat d’aquest pas inicial de l’ascalada no seria el primer cop que acaba demanant de la presencia de Bombers i demes grups de rescat.

Per tal de no cagar-la caldrà que us llegiu força be la descripció que a continuació us farem.

Si hi aneu per Sant Llorenç adreceu-vos per la carretera en direcció a Camarasa i en arribar a peu de paret aparqueu....

Si ho feu des de Camarasa agafeu la carretera en direcció a Sant Llorenç i en arribar a peu de paret aparqueu.....

A quedat calar no!!!!

Tot i ser una de les clàssiques del lloc , ha quedat arraconada i ara presenta un caire una mica deixadot....amb algunes herbes , matolls i amb la molsa que ha tornat a ocupar els seus dominis , però tot plegat res que destorbi en excés l’ascalada , es mes encara li dona un toc romàntic.

Al primer llarg es millor fer l’artifo ( equipat) i en acabar el flanqueig feu reunió , si feu tot el llarg fot un quatre que puteja molt amb el tema fregament.

El segon , si ho feu així , començarà amb un 6b/A0 i anireu a petar del dret al començament del segon , que presenta un passatge en un diedret equipat de V prou bonic.

El tercer , V d’època , us farà treballar el posicionament i després ja facilet amb roca en algun punt una mica així així.

Tot i no ser de lo millor de la zona es una prou bonica via amb passatges ben diferenciats i sobre una roca bona encara que una mica bruta.

Millor dúieu alguns aliens petits per completar algun passatge si voleu ascalar amb tranquil·litat.

Després per acabar la feta li fotrem al segon tram de paret que representa que es la sortida al cim de la via La Balma.

Un preciós , estètic , vertical , dinàmic , equipat , de boníssima roca , fissurat , en diedre , amb un tram central de 6B/A0 ( cosa que lo Cesar no es creia ) , de 45m per flipar.

Podria ser perfectament el millor llarg de la paret.
Una bona combina que us ficarà els braços a punt de la cerveseta al bar.

¡¡¡¡A LA NOGUERA TAMBÉ HI SURT EL LLORENÇ!!!

 RESSENYA MANGADA A INTERNET

 PER FI ELS PRIMERS METRES DESPRÉS DE LA COMPLEXA APROXIMACIÓ

 ARTIFO DOLÇET

 FINAL DEL PRIMER 

 A PUNT DEL MARRO DEL SEGON 

 LA XURRINADA FENT EL BORINOT

 FLANQUEIG DEL TERCER

 A PUNT DEL MARRO DEL TERCER....RAROT RAROT

 MAGNIFIC TRAM DE LA VIA BALMA
 ROCA DE SOMNI

 A PUNT DEL MARRO 6B

 FOTO CIM

 ¡¡ NO HI HA BOIRA!!!

LO XIST


diumenge, 20 de gener del 2019

Freestyle, 6a+ (170 mts), Serrat de St. Miquel, Montsec d'Ares

Recent i bona proposta de J. Marmolejo i Edu Plana, que solca un lògic sistema de diedre/fissura durant tot el seu recorregut. Equipada sense una punyetera expansió, però amb els passos més difícils ben pitonats, sobre roca excel·lent, la fan una via ben bonica.

Sobre el grau discrepem força.  Un L3 que podria quedar en 6a+ duret o 6b facilet, i un L5 de 6a. Però això poc importa. Es gaudeix igual.

L'aproximació és directa des de la pista, recte amunt. La baixada la feu seguint un corriolet a l'esquerra que us fa baixar per una canal i directe a la pista.

Material: Tascons, àliens i tòtems. C3 opcional.
Ressenya de l'Edu
Recte amunt

Òscar encetant l'L1. Diedre profund

Han fet bona feina de depilació

R1 còmoda

L2 de tràmit

Jesús al crux (L3)

L3

Jesús començant l'L4. Crec que fa trampes amb les putes palletes

Sempre atents. Safety first

L5

Fotocim
Lo Xist  
Part d'un camioner


dijous, 17 de gener del 2019

Mirada Persa, 6b/A1+ (80 mts) + Via Fora, 6c (110 mts), Roc d'en Solà, Perles

Dues excel·lents propostes de l'Edu Plana, obertes recentment, que ens convida a repetir. Ens apleguem l'Ari, Edu i Roger, de manera que farem dues cordades.

Les dues vies s'ubiquen al mateix sector, abans del gran diedre de la Paraimara. Mirada Persa ressegueix la línia de ràpel de les vies d'aquest sector. Comença amb un pas delicat (si no us enfileu per l'arbre), amb una arribada a la R1 que podeu fer per una evident escletxa o per la placa de la dreta. L2 fàcil i un L3 on es reparteix el caldo. Arrencada molt dura, que no surt en lliure ni de casualitat. Cal fer Ae fins al segon pitó, i amb pedal als dos primers bolts. La sortida del segon pitó  es pot fer en lliure (6c/+) o en A1+ posant algun trastet. D'aquí 6b peleón fins que tomba la curta xemeneia.

Rapelem per la mateixa via, i ens movem uns 50 mts a la dreta  (l'altra dreta) de la paret a buscar la Via Fora. Edu encara està netejant i llençant runes. Esperem mitja horeta i quan ens donen el vist-i-plau li fotem. Destaca el mur de 6c del L1 que es fa bé, i l'excel·lent roca de tota la via. Dues bones vies en un entorn preciós amb molt bona roca. Baixem cap al mateix ràpel d'abans (un únic ràpel de 60 mts), i quan sembla que aconseguirem marxar amb llum de dia, s'enganxa la corda. Tocarà escalar de nit l'L1 de la Mirada Persa un altre cop, i per acabar d'arreglar-ho, s'enganxa un tòtem que he de treure a cops de martell.  Ara el ràpel el podeu fraccionar si voleu evitar possibles entrebancs. Teniu un mailló a l'arbre que hi ha 2 mts a sobre de la R1.


Material. Mirada Persa: Al que diu la ressenya afegiu uns streps. Via Fora: àliens i tòtems (el C3 no l'hem posat).


Ressenyes de l'Edu

Roger al L1 de Mirada Persa

L2

L3

Via Fora. L1
R1

Sortint del 6c de l'L2

Arribada R3

Ari a l'L3 de Mirada Persa

Edu atent (a la càmera)

Foto Família-Monster
Lo Xist

dimarts, 15 de gener del 2019

29 de Desembre de 2018-RIGLOS-Aguja Roja-SURESTE CLÁSICA 155 m. V+

 Ressenya del Luichy
Ressenya del Komando Kroketa

   M’estic tornant “vago,vago,vago”. Cada cop em fa mes mandra escriure al Bloc, i es que encara que no ho sembli es molt cansat, no físicament, sinó mentalment. Això de tenir que pensar el què......cada vegada em fa mes mandra. A sobre , per la quantitat de gent que ho llegeix tampoc em resulta excitant i tampoc n’estic segur de si s’ho mereix.
   Sigui com sigui, la qüestió es que aquesta va ser l’ultima ascalada del 2018, vàrem sortir del corral amb la intenció de veure el Sol i la opció que creiem segura era anar a Riglos. Carretera i manta cap a Huesca. Conforme anàvem fent quilometres, la boira seguia amb nosaltres, a Huesca també hi era, a Ayerbe també (mala pinta tenia l’assumpte) Parada a esmorzar un fantàstic bocata de Xoriç a la brasa.   Els astres es van alinear i tot just sortir de Ayerbe es va fer la llum i el Solet que tant buscàvem es va rebre a Riglos. Tot i això fotia un fred de collons.
   Volíem anar a fer l’Espolón del Adamelo però amb el fred que feia ens vàrem decidir per anar a la Sureste Clasica a la Aguja Roja.
   La via esta totalment equipada amb parabolts ó spits (no recordo) cal porta 16 cintes i mentalitat Riglera, dos llargs de canal que tira enredera, un llarg de flanqueig i dos llargs mes de placa i canal , una mica bruta. Arribada al coll de la Normal i de allí dos ràpels i a terra.
   El grau es mantingut en el V , te un pas de 6c que ni tan sols vàrem intentar i dos o tres V+ repartits per tota la via, sempre depenen de com vagis pujant (dinàmica Riglos) Via recomanable.





FOTOCOLL

LO XIST:

   

dimarts, 8 de gener del 2019

JOSEP ELENA i ORIOL- MD 170m + GUPERGOSA MD 113m -ELS PUNTALS AGER


BON ANY A TOT HOM

Després de les típiques farteres dels NADALS caldrà fer baixar la panxa unflada de tants canelons i tanta torramenta.

El que es ben curiós es que segurament molts de vosaltres ni heu anat mai a la missa del GALL , ni als pastorets ni a la reospa beneïda.... però segur que a les manducades dels NADALS no els hi feu cap lleig .

¡¡ FAREU TOTS CAP A L’INFERN PER FARISEUS !!

Avui li fotrem primer a una via prou bonica , la JOSEP ELENA i ORIOL .

La via resta semi equipada amb ferramenta fixa  als passos claus i la resta de prou bon aparellar amb trastets d’aquells que ningú et regala per reis....o no volen que ascalem , o pot ser es que els preus que tenen no els hi van prou be.

La roca es bona i a mida que anem pujant va guanyant de qualitat amb alguns panys d’excel·lent.

Amb el grau passa una mica el mateix... a mida que tirarem a munt , el grau també ho anirà fent , a baix una mica regalat i per dalt una mica mes apretadet.

A destacar el diedre del quart llarg per guapo , dret i de roca collonuda.

Es una via prou bonica de grau amable i sense grans dosis d’estres , allò que es diu per recomanar sense embuts.

Despres al baixar li fotem a la GUPERGOSA de la placa XURULLA.

Aquesta també es una via amb un grau amable , de roca acollonant i generalment amb bona ganda.

Segons qui diu que esta equipada.......tots son criteris....nosaltres us aconsellem que porteu ferramenta i tot i això , en algun punt , penseu que deixareu l’assegurança allò que se’n diu una mica per sota dels peus.

La impressió que fa mirada de llunys afluixa en quant hi ets ficat , no es ni tant vertical com pugui semblar ni tant llissa com representa.

Una via mes per recomanar si teniu el V ben apamat.

UNA BONA COMBINACIÓ PER PASSAR UN DIA D’ASCALADA TRANQUIL.LA I PLAENTA

¡¡AU SIAU!!

 BONA RESSENYA MANGADA AL SR. ROMANTIC GUERRER

 ARRENCADA

 ARRIVADA A LA R1

 LLARG 2º

 LO MASTER A LA R2

 PAS "ATLETIC" DEL LLARG 3

 UN BON LLARG LO QUART !!!

 PRECIOS DIEDRE DEL QUART

 INICI DEL CINQUE


 RESSENYA COMPRADA AL INTERNET 

 UN DETALL DE NO SE QUIN LLARG...

 BORIA....BORIA....I MES BORIA....LO PLA ES AIXI


 LO "GRANDE" I LO PETIT AL CIM


LO XIST