dimarts, 9 de setembre del 2014

6 de Setembre de 2014-PIRINEUS-El Tobazo-VALLE DE CANFRANC 515m. 6a (V obl.) ---- TOBAZOGAN 510m. 6b+ (V+ obl.)

Punt de sortida
Em sembla que la foto es dels aperturistes, o no!

     Seguint amb lo nostre afany de noves aventures, tornem al Pirineu Aragonés, terra de “Caracoles” , “Conejos” i altres animalons no del tot definits. També hi volten unes “Neskas” que, en pic s’obre una nova ruta, surten com a boges del seu petit gran país ,Euskalerria, per provar-les, no fos que hi hagués una “hecatombe” i deixessin d’existir (les vies)

    Es clar, un GALL de pro, no pot restar indiferent davant de tot aquest moviment de gent, sense tenir opció de fer un “kikiriki” fonamentat i expressar la seva opinió. Es per això que decidim anar a posar el bec al “Tobazo”, per saber si el seu nom ve de “tou” (tierno) o de “tova” (tunda,paliza), i fer la via “Valle de Canfranc” de la que se’n parla tan be.

    Arribada al pàrquing i feina per aparcar. Comencem a caminar i en vint minutets ja som a peu de via – collons que be – . Lo Paepe s’enfila al primer llarg , jo no veig el tercer de la ressenya per cap lloc. Segon llarg i.... ens hem equivocat de via, som a la “Tobazogan”, te collons la cosa.

    Lo Paepe i lo César continuen amunt i lo Tato , lo Manel i jo fem un flanqueig per tota la paret fins a trobar, ves per on, la marca vermella del inici de la via. Hem perdut dues hores i a mes a mes, tenim tres cordades per sobre nostre. Aconseguim fer la via en quatre hores (maquines) gracies a la amabilitat de les dues cordades de davant que ens cedeixen el pas (gracies).
    Es per això que aquesta piulada, te dues parts:
Ressenya made in lo GALL
   La opinió sobre la “Valle de Canfranc” es de molt recomanable, ben buscada i ben trobada (gracies Royo i Benedé). Te passos ben bonics i variats, dos de durs, amb lliure, ben assegurada i la pedra de bona a molt bona, tret de les típiques terrasses. 
Ressenya dels aperturistes 

   La opinió de la “Tobazogan”, diu lo Paepe que la part de dalt es de roca bastant trencadissa i que aviat estarà polida, tot i això, esta molt assegurada i no passes massa por. També recomanable.

  Les fotos les posem tal com venen, ja que no tinc ganes de trencar-me lo cap, pensant en quina tirada es cadascuna.      Ja us ho fareu

Via "VALLE DE CANFRANC":
 Atenció a la marca blava despres de la torre electrica nº 8
 Marca vermella de inici
 
 
 
 

 

 

 FOTOCIM
Floreta del dia 
Via "TOBAZOGAN": 
 Inici cami
 Plaques del mig "Tobazogan" , canal sota del cim "Valle de Canfranc"
 
 
 superflanqueig
 
 

 FOTOCIM DIVORCIADA

 LO XIST :
SENSE COMENTARIS

2 comentaris:

neskalatzaileak ha dit...

Vaya conejada el confundiros de via!!! a ver si os vais a meter en un nuevo grupo "Gallconejo" (mitad Gallo mitad conejo),je...
Ya sabeis que a nosotras lo mismo nos da parriba que pabajo mientras las vías y la compañía sea buena. Todavía no hemos tenido el placer de catar algunas de vuestras vías, bueno si (maduritas ... en rubís) pero todo llegará, asi que no queda mucho para el invierno que como en este país es infierno mordor plegaremos a vuestras tierras. Muxus de las neskas. Ahora para Anso que se esta bien fresquito...

Antonio Anzas ha dit...

Eso es llegar y abrir la jaula y al primer pedrusco ver que gallo llegaba antes. Los p...amos del corral...jeje
Abrazos mu majaras