dimecres, 16 de novembre del 2016

Direkta Bassi, VI-/A2, 130 mts, Paret del Tamok

Entre que l'Ari portava mono de trad climb (massa bolts darrerament), que no havia estat mai al Tamok, i que li té un especial carinyo a  les vies del Marmo,  aquesta era l'opció lògica.

- L1 comença l'Ari. Una mica matorral. Poc que es deu fer la via.
- L2. Sort que vaig vacunat de la febre groga d'aquest estiu, perquè la quantitat de merda de voltor és espectacular. La roca tampoc ajuda. Destacar l'arribada a la R2, sortint d'un spit, un pèl expo. Sols hi puc posar un alien. Llarg que surt bé en lliure
- L3. Hi torna l'Ari en mode artifo. El dos primers pitons ja no existeixen, de manera que fins al primer spit caldrà tirar de friends. Entre bé. Ja deu ser A1+ o A2 enlloc de A1. S'ho curra de luxe tirant d'streps. Ho provo de segon en lliure però res de res. Punxo arribant al segon spit. 7a diuen. Jo crec que més.
- L4. Llarg boníssim. Escletxa recta, vertical, amb un pont de roca que de l'has de muntar, i dos pitons. Pot assegurar-se però amb bones distàncies. El passet arribant a la R4.
- L5. Un primer tram de 6b que l'Ari treu en lliure amb 3 pitons i després terreny més fàcil a equipar i gaudir.

De material hem portat àliens, totèms i cams fins al 4. El 4 no cal. Fins al 3 passareu bé. Amb unes 15 cintes us sobraran.

Descens. Pels que no el coneixeu, al sortir de la via tireu recte amunt, a buscar la pista que recorre la carena cap al Serrat del Poll. A la segona torre trobeu el corriol ben marcat de baixada cap a l'aiguabarreig (cartell indicador). Baixeu per les ziga-zagues, i un cop heu descendit 200 mts de desnivell, trobareu una fita que us marca un corriol a dreta (coordinades: 41.909889,0.892341)  que us durà a sobre del túnel de la pressa, al costat del cotxe. Deu ser una horeta des de la R5.

Ressenya modificada sense permís de l'autor



L'Ari al L1
L2

L2

Inici L3
L4

L4

L5

Fotocim
Lo Xist