dijous, 30 d’octubre del 2014

30-09-2014-MONTSEC D'ARES.
GENOLLETS DE VELLUT- 185 m 6a+ (V+ obl)
Resenya del mestre Luichy ( sé que abusem, però Gràcies !!)

La comarca de la Noguera és la més gran de casa nostra i, com a tal, té racons i rocles amagats... Però tant ??? Creiem que allí Déu nostre sinyor no hi va anar mai i no hi va poder perdre cap aspardenya...
Els aperturístes, d'altra banda, furgant furgant han trobat aquest racó de món al cor de la cara nord de lo Montsec d'Àres on hi ha un triangle de roca ben curiosa... una arenísca amb pedretes enganxades que fan que semblo que ascalis en una roca d'arròs con leche.... Vosaltres mateixos.

A la internete, a més a més de porno gallinaci, hi ha resenyes d'ascalada, i lo mestre Luichy va penjar a lo seu blog la via que avui piem.
Li vaig proposar a lo Nico, que volia exprimir les vacances a tope, i amb un "zona nova ?? em sembla perfecte, némomi!! vam cargar lo cotxe.  Lo dia era gris gris!! i ja vam sortir de casa que xispejava pluja lo parabrises del cotxe. " Avui no ascalarem..."
Tot i això vam xalar amb una aproximació molt bonica, convinant fang, rierols, culetades, embarques,  boixos jabalineros, rovellons , camagrocs i fredolics...  "Ascalar no ascalarem, però omplirem lo casco amb lo que trobem..."
Tot i els núvols que venien, més negres que lo forat del cul d'un grill, vam trobar lo peu de via, molls de suor i de pluja... Amb més moral que l'Alcoiano i veient que les R eren rapelables vam pensar que ascalaríem fins on la pluja ens deixes...però, copon !! es va fer un claret i vam arribar al cim.
La via ?? a nosaltres ens va agradar... que cada un opini si val la pena l'aproximació i una baixada jabalinera; però el lloc és molt bonic i solitari. Crec que no haureu de fer cua....
La baixada la vam aprofitar per prendre algun bolet i "madroños" i posar a caldo lo cul amb unes culetades del carajo amb tot ben moll....
Disfruteu d'aquests racons i no els embruteu ! Gràcies.


 Foto del "Picó" per on va la via (Gràcies Luichy, vosaltres vau tenir Sol)


Lo Jaume al L1


Recollint lo L2

Inici L3

Llarguíssim L3. Lo Jaume allà, petit...

Lo Nico recollint lo L3

Lo Nico al L4

Fi L5; treient lo cap al cim


FOTOCIM



Lo bolet del dia...

 
LO XIST:








3 comentaris:

neskalatzaileak ha dit...

Sitio bonitiiiisimo y solitario, estuvimos hace un par de findes y jodo... yo (ana) pasé un tanto de miedo en el Diedre sud, bloques pendientes de caer al minimo estornudo pero eso si, la via es muy pero que muy guapa. Justo un poco mas a la dcha. de la que hicisteis. Aproximación muy buena marcada con puntos rojos e hitos, pero la bajada al más puro "jabalina de la pradera". Lugar que repetiremos para la vía abierta por Luichy y sidarta, culebra bastarda. zorionak por la via

Lo Gall ha dit...

Ana ami tambien me gusto mucho el sitio i la via que hicimos esta muy bien equipada i la roca excelente excepto la salida del ultimo largo que as de hir con cuidadin, toda la vida trepando por estos parages y mira tú que no conocia este rincon.
Logallespallat, niko

pepet ha dit...

Veus tu....que n'es de grand el mon! jo aqui no hi he estat...hi ahurem de passar per aquet raconet de mon

LOGALLCLOS