diumenge, 29 de maig de 2011

28 de Maig de 2011-BENASQUE-PALESTRAS DE AMPRIU-Sector Alucina-RUE 13 DEL PERCEBE-170 M. 6a+ (V+ obl.)

Ressenya treta del Bloc
 "la noche del loro 2"
 Situació

     Les prediccions del temps son favorables , tot i que anuncien tempestes per a la tarda del dissabte, així que decidim anar cap al Pirineu a buscar la fresca . No sabem si anar a fer via  llarga o una mica d’esportiva a Cavallers. Lo Nico diu que anirà amb la “tropa” dels “manolos” a fer esportiva a una zona de roca Narieda que hi toca l’ombra, lo Juanito ha de fer punts, lo Pepe feina, lo Lluis ha de fer diners per poder pagar els cafès, lo Albert esta fora de combat, de la Yolanda no en se res..... Menys mal que los “veteranos” sempre estem a punt per deixar LO GALL on li pertoca, es a dir , a la ona de la Cresta, on si no?. Així doncs lo Tato i lo Sergi de cap a la pedra.
     Lo Tato deixa caure que podríem anar a l’Ampriu , que allí s’hi esta molt be i les vies estan aseguradetes. Dit i fet a les 7.00 a.m. sortim direcció Benasc. Un bon esmorzar i a les 10,30 ja estem encordats.
Lo Tato al peu de via
     La via triada esta al sector Alucine de las Palestras d’Ampriu i es exclusivament amb placa de regletes i adherències , amb algun paset de sostre.
     Lo primer llarg se’n va cap a la canal de la dreta per agafar la placa on ja es veuen els parabolts, cal passar de llarg els grans arbres de l’esquerra (nosaltres hi vàrem fer reunió allí) i uns 10 m. mes amunt hi ha la “role”.

Lo Tato al L1
     Lo segon llarg es una placa amb doble fissura per “aspatarrarte” la collonera, es força bonic. Vas a parar a una gran repisa on es veu la gran placa del següent  llarg.
Lo Sergi al L2
     Lo  tercer  llarg  es una placa tombada on hi  ha  un  parell de “slabs” que  te  tenen  una  bona  estoneta  entretingut decidint si … li foto o no li foto? Al segon pas (6a+) lo Sergi decideix fer un “Aserdo” i deixar-se de meditar.
 Lo Sergi al L3
 Lo Sergi al L3 
 Lo Tato a la R3
La impresionant placa de la via E.T.P.C.P.

     Lo quart llarg i últim, te un sostret amb molt bon canto (estava moll) i sortida a la placa, mes de lo mateix i arribada al cim (quin cim? No en hi ha) . Aconseguim fer “fotocim” i a rapelar.

 Instint de supervivencia
 Lo Tato al L4
 Lo Tato al L4
 Fotocim??
 Lo Tato rapelant
Lo Perdiguero al fons

     Via recomanable i per tornar a repetir, ben assegurada i per deixar el estrès de banda. No cal portar mes que cintes i reunió. Nosaltres vàrem passejar els “friends”.
     Trobareu tota la informació que necessiteu al nou llibre del Luis Alfonso – ESCALADAS JUNTO AL ESERA. Volumen 2-. També al seu Bloc “la noche del loro 2”.
Floreta del dia

L'ACUDIT2 comentaris:

Lo Juanill ha dit...

Aquí si que devíeu estar fresquets...
Cagonde!

A vore si la setmana aquesta m'hi puc apuntar... que ja tinc lo mono (Ostia! no em denuncieu per racista per això de lo mono, eh?)

SERGI ha dit...

Porqué????????