dilluns, 30 de setembre del 2024

ROMANTICS DEL MONTSEC 320m. 6b (6a/6a+ obligat)-PARET DE LA PORTELLA BLANCA-MONTSEC DE RUBIES

 

Ser Gall te els seus avantatges , la primera es no tenir gens de memòria el que et permet repetir vies com si fos la primera vegada que hi vas , segon no tenir gens d’esme el que et porta a no donar cap importància a res de res tant , si es bo com dolent. Però el mes rebonic de tot es tenir una bona colla d’amics que obren vies i compten amb nosaltres per a fer la primera i ( no se pas massa be per què ) per a que els hi donem la nostra opinió sobre la seua obra.

Comptem per a aquestes fites amb lo magnànim Juan , lo Marc Marki , l’Emili i la Montse , amb lo Gerard Folch i la canalla de Camarasa , lo Marc i lo Ramon.

Nosaltres sempre ben gustosos els hi agraïm la confiança i mirem sempre de no fer massa el ridícul a l’hora de repetir les seues obertures , encara que tot sigo dit tant ens fot.

Aquesta vegada es lo Gerard qui ens convida a fer la primera integral de la seua nova via que ha obert amb la Marta a Rúbies , s’enfila primer pel sòcol de la paret de la portella i després de travessar la gran feixa inter mitja va a buscar la segona part que va entre la Maduritas Calientes i la Bernatac , com el tio es un manuel de collons , la seua ressenya l’hem retocar de graus per tal d’ajustar-los al grau actual que es remena pel nostre ram i no tingueu cap queixa.

Els companys pensen que la part baixa esta una mica exposada en algun punt i que la roca no es del tot bona pel que caldrà anar amb compte , jo per portar la contaria crec que es ben bona i te una ascalada de tall clàssic amb ambient.

La segona part es espaterrantment bona tant de traçat com de roca , semi equipada amb el caire d’aquelles vies que et fan ascalar molta estona en terreny d’autoprotecció , patulla tota l’estona entre la Maduritas i la Bernatac i a cops ben a prop d’elles.

Pel que fa al grau obligat no hi ha consens , la cosa va entre lo 6a i lo 6a+ , el que si està clar es que cal portar lo 6a d’autoprotecció be però ben per la ma.

En fi a tots nosaltres ens va semblar un bon  tros de via on cal ascalar sense manies i on podreu  gaudir de la roca i del lloc , segurament no serà la mes repetida de la paret però si de les mes boniques.

De material  cal portar un joquet de tascons , aliens i amics fins lo 4 repetint entremitjos.

Si ataqueu per dal esteu atents i a una zona on els argalls  son força marcats i si fa o no fa a l’alçada del peu de paret , a dretes veureu una fita que per un planet no massa ample us portarà de pet al peu de via.

AU GENT , NO US LA PERDEU PER QUE VAL MOLT LA PENA I ELS HI DONEM GRACIES PER LA BONA FEINA FETA.


PRIMER

SEGON

TERCER AMB ARRENCADA A BLOC

QUART AMB ARRENCADA D'UN 6B TRENCADOT

CINQUE...SENCILLAMENT PRECIOS

AL SISE A PUNT DEL 6B , SEGURAMENT LO MILLOR

VUITE 


RESSENYA DKP TUNEJADA

SITUACIO

FOTOCIM


LO XIST