dimecres, 28 d’agost del 2024

SATISFALLES 6a/A0 (6c) 340 m-PALA SARRAHERA-VALL D'ARAN

Mira que n’és de rebonica la poesia , com ja sabeu esta plena i en fa molt i bon us dels diferents recursos lingüístics  que farceixen la nostra llengua  , tot aquest desplegament de formes retòriques que ens dibuixen amb bellesa i perfectament  , per complexes que siguin , tant les situacions com els sentiments que les acompanyen . Això s’ha encomanat amb total normalitat i amb força a la parla del poble , donant-nos així un bon ventall de possibilitats per a poder explicar els esdeveniment de la vida amb poques paraules i d’una forma encertada a l’hora que bella.

Això us ho dic per a que pugueu valorar d’una forma mes entenedora i encertada la conversa que vai tenir amb un noi al ball de la festa major del poble.

-Guaita quin goig de plaça , que plena que esta.

-Ara si que ja hi som tots.

-Per que ho dius?

-Ha arribat la “Ou farrat”

En aquell moment entra al ball una dona ja una mica granadeta amb un posat així com a mes aviat de jovenalla.

-Per que li dieu així?

-Per que hi ha sucat tot-hom........

La bellesa de l’ús de les formes literàries es la pura essència de la cultura popular.

LA VIA

Després de quasi 700 metres de desnivell ens plantem a sota de la Pala Sarrahera i ens esperen 340 m. d'un bon calcari on l’ascalada en adherència i la poca verticalitat es la tònica general.

Quasi equipada , nosaltres poca cosa vam ficar , mes que res als dos llargs finals. On es fàcil les assegurances allunyen i a voltes amb poques opcions de complement, al percal les trobareu ben a prop.

Diuen que te el 6a com a grau obligat , creiem que per que així sigui porteu una tramposa o estri similar , creiem que per gaudir-la cal portar el V+ en adherència ben apamat.

Al mati ombra i fresqueta , cap a mig dia us empaitarà de cop lo llorenç i la diferencia tèrmica es sobtada.

Es rapela per la mateixa via de forma còmoda i prou rapida

Hi érem tres escaladors i tenim tres impressions sobre la via.

JESUS – li ha encantat molt la via , es “pedricero” , en conseqüència li agrada i domina l’adherència , diu que a tot li rebaixaria un grau.

JO- la via m’ha agradat , soc paleta i en conseqüència l’adherència si no va acompanyada d’algun producte amb resines no hi confio massa. Jo li rebaixaria mig grau a tot .

CESAR- no li ha agradat gens la via , diu que ascalar agitat no es lo seu , que si s’ha d’ajupir per xapar li agafa mal d’esquena , ni domina l’adherència ni ganes en te de fer-ho  , del grau diu que l’altre i jo ens retro alimentem i que no toquem bores , que el grau esta ficat amb mes criteri del que nosaltres podem justificar.

El que al final vol dir que si voleu una valoració exacta de la via us tocarà anar-hi a vosaltres mateixos i decidir qui dels tres te raó , ja u avanço ara que soc jo però....


PEU DE VIA

RAMPES INICIALS 

AMB ALGUN PAS 

DESPRES S'ANIMA LA COSA


ALS DOS FINALS JA CAL EQUIPAR UNA MICA

RESSENYA 

FOTOCIM

LO XIST