dilluns, 12 d’agost del 2024

PRIORITATS INVERTIDES 70m 6a+ / ALTO DOBLAJE 6b 40m 6b- CINGLES DE LA LLUM - CAMARASA

 

Com que fa un dia d’aquells de fred d’estiu i per no canviar els costums anirem a Camarasa als Cingles de la Llum a tastar dos propostes de via a equipar i a tocar l’una de l’altra , una nova  del parrell de forasters i una via vella que no teníem feta.

Els camacus han obert una nova vieta de dos llargs i cal anar-hi a fotre el nas , no fos cas que no fóssim els primers en passar per allí.

Via semi equipada amb un primer llarg mes majo  sobre el 6a+ ( no obligat) i lo segon... es lo segon , aquí cal testar una mica la roca , en algun punt ens ha saltat alguna coseta.

Després farem una visita d’arqueleoascalada a una proposta vella del J. Cauvet , A. Carnicer y J. Marmolejo , uns dels nostres referents de l’ascalada clàssica a les nostres terres , tots un maquines de l’ascalada a equipar.

40 metres d’ascalada pràcticament quasi neta , sols un pitó i un espit , de bon complementar amb trastets.

 Al seu dia graduada de 6a , possiblement al seu temps seria un 6a del taguirre , amb el grau d’avui dia podria ser perfectament un 6b , encara que no es obligat , permet perfectament fer artificial.

Com que la reunió també es d’època i som porucs de mena , tornarem a fer el segon llarg de la primera via i rapelarem des de el seu cim. Vigileu que amb cordes de 60 metres cal des grimpar un parell de metres fàcils per a poder fer peu a terra.

Com que ja ens ha enxampat lo Llorenç decidim d’anar a fer l’ultima ascalada al Pere , que te les cadires mes còmodes del mon mundial.

De tornada trobem una colla fent foc a la zona de bany , es important que si veieu gentota d’aquesta que s’ho passa tot pels collons ho denuncieu i ho fiqueu en coneixement de les autoritats , per exemple al 112 ,  entre tots em de mirar de ficar freno a tota aquesta colla de merdosos que es prenen el medi com una extensió mes del seu particular territori.

Cada vegada tinc mes clar que llastimosament  l’única solució es començar a cobrar per poder accedir al medi i fotre bones garrotades als que no fan el que cal , a part de crear i controlar aforaments màxims , es vergonyós pero veient el caire que esta prenent tot no hi vec ( no , jo soc un pallus , jo no hi veig , jo sols hi vec) cap mes solució.

Ara hi han pobles que han de llogar gent per poder mantenir el seu terme mig endreçat , ¿ i qui ho ha de pagar això? ¡¡evidentment qui fa que aquesta despesa sigui necesaria!!


RESSENYA CAL GALL

ARRENCADA

AL PAS

UN MAQUINA DESPRES DEL PAS

LO SEGON

RESSENYA CAL GALL

COMENÇAREM PER LA  FRIKI DEL COSTAT

DESPRES A DRETES CAP A LA VIA

BONA I MES QUE BONA I VERTICAL VIA

LA PADRINADA JA AL SOL I DE CARA AL BAR

LO XIST